Bøyla/Texas-kullet født

21.12.15: Status rundt 0.45 i natt var ti valper. Seks hanner, fire tisper. Det er ledige valper. Ta  kontakt ettersom alle potensielle valpekjøpere ennå ikke er kontaktet/eller har bekreftet at de tar valp.

Kontakt:metmoel@online.no     Telefon: +47957 35 710  eller Cato Jonassen: +47913 85 989  

 

Bøyla og Texas er paret og valpene kommer til jul

Det blir valper til jul!

Nå er det ingen tvil. Bøyla har endret fasong og størrelse, og nå når det fortsatt er i underkant av tre uker igjen til fødsel, har jeg tro på et stort kull. 

NJCH Ringvassøya's Bøyla og NJCH Smølarypa's Texas Hold'em ble paret i uke 43. Bøyla er etter Ringvassøya's Shakira og NJCH Steinrabbens Felix. Bak Texas ligger NJCH Bjønnålia's Saga og NJCH Gallok's Kustus. Begge foreldre har søsken som er høyt jaktpremiert. I tillegg har de begge kull fra før med godt premierte avkom. 

Mer informasjon finnes under "Kull". Interesserte valpekjøpere som ønsker å stå på valpeliste kan sende melding til metmoel@online.no

Valpekjøpere som både jakter og deltar på jaktprøver blir prioritert. 

Øvrige kontaktopplysninger: Bøyla: Mette Møllerop, +47 957 35 710, Texas: Cato Jonassen, +47 913 85 989  

Troya ble ny VK-hund

Jentefjellets Troya til Atle Selland og Gudrun Sexe gjorde sakene sine bra i Hamar 17. oktober. Prima søk og flott fuglearbeid ga henne en etterlengtet 1.AK. Totalt har Troya nå ni jaktpremier. I 2015 ble det 3.AK, 2.AK og altså 1.AK. Det har vært noen prøver med stang ut, noen nære på, men ikke helt til topps. I tillegg har Troya trengt tid til utvikling og modning, ikke minst fordi en lang sykdomsperiode hos eier gjorde at Troya ble satt litt på vent.

I den senere tida har det blitt mange turer med trening til fjells, og når Troya dessuten er type hund som er lett å dressere og så godt som hundre prosent lydig, kan hun bli en spennende hund i VK.  

Troya er etter NJCH Ringvassøyas Bøyla og NJCH Vigdaættes Luca.

 

Foto: Hedmark og Oppland fuglehundklubb

Nye premier til Wilma

Jentefjellets Wilma slo til igjen. 13 år gamle Nora, datter til eier Benn-Jøran Jenssen, førte på sin jaktprøvedebut Wilma til 2.UK. Utrolig bra! På Tromsø Fuglehundklubbs nettside står kritikken: 

"Dagens hit er er Nora Thomassen på 13 år som debuterte på jaktprøve med ES Jentefjellets Wilma som fikk 2.pr.UK.

Kritikk: Wilma har gjennom en lang dag i tungt terreng vist et meget godt unghundsøk. Fart, intensitet og terrengdekning meget god. Har sjans på rype i første slipp som Wilma er uheldig og støkker. Senere blir hun noe hemmet av makker som henger. På slutten av dagen finnes Wilma i stilfull stand. Når fører kommer til letter rype presist foran og Wilma er rolig i oppflukt og skudd. Denne flotte hund og unge fører tildeles i dag 2.pr.UK. Dommer Geir Stenmark"

Dagen etter fikk Wilma nok en premie, 1.UK, da med Benn-Jøran som fører.  Det betyr at beholdningen så langt er tre premier på tre starter.

De to søstrene Wilma og Silva Kamilla har begge 2x1.UK og 2.UK, så langt...

Nora og Wilma. Wilma er etter NJCH Ringvassøyas Bøyla og NJCH Simo's Johsi. Foto hentet fra TFKs nettside.

Nok en 1.UK til Silva og 2 SKL til Linsi

Det ble en ny 1.UK til Jentefjellets Silva Kamilla i Tromsø, samme helg som søster Wilma fikk 1.UK i sin jaktprøvedebut. Gratulerer til de to flinke søstrene! Foreldre til tispene er NJCH Ringvassøyas Bøyla og NJCH Simo's Johsi.

13. september fikk Jentefjellets Linsi 2 SKL på prøven i Bruksvallarna i Sverige. Eier Gunno Haltorp er svært godt fornøyd med henne! Linsi er en av tispene fra det første kullet mellom Jentefjellets Sol og NJCH Simo's Min. 

Store gratulasjoner også til Sverige!

 

 

2 SKL til Jentefjellets Linsi i Sverige. Linsi og eier Gunno til venstre. Bildet er kreditert prøvekomiteen.

1.UK til Jentefjellets Wilma

På sin første start slo Wilma til med 1.UK. Wilma er søster til Silva Kamilla som fikk 1.UK og 2.UK allerede ni måneder gammel. Wilma og hennes søsken er etter Bøyla og Simo's Johsi.
Gratulerer fra oppdretter!
En liten oppdatering over vinterens resultater: Halvsøstrene til Wilma og Silva, Troya og Snella, fikk AK-premier i vinter. Begge ble bokført med 2.AK + 3.AK.
Bøyla fikk 5.VK kval og 4.VK semi på Hovden.
På utstillingen til RFK ble Eir beste tispe, med Excellent, CK, 1.BTK, BIM. Hun er fullcertet etter NKK-utstilling i Bergen i vinter. 

Jentefjellets Wilma med 1.UK!

2.AK til Jentefjellets Snella

Også et annet av NJCH Ringvassøyas Bøylas avkom ble premiert i AK før påske. Jentefjellets Snella etter Bøyla og NJCH Vigdaættas Luca fikk 2.AK i Sjodalen.  Fuglearbeidet holdt 1.AK-kvalitet, men i siste slipp minsket kreftene på tungt føre, og hun ble derfor avsluttet. Flott resultat uansett og gratulasjoner til eier Arne Aaby!  

Silva klarte målet og fikk 1.UK

Jentefjellets Silva slo til på Andøya og viste at alder er underordnet når du allerede har tilstrekkelig jakt- og arbeidslyst. Silva er født 22. mai 2014 og har ennå et stykke vei igjen før hun fyller året. To starter ga to premier, 2.UK og 1.UK.  Det blir hundre prosent premiering på hennes til nå tre starter. Det kan være godt å ha i bakhånd når Silva og eier Ken Jørstad stiller til start i Arctic Cup senere i april.

Gratulasjoner fra oppdretter!

 

Første avkom etter Bøyla og Johsi med premie

Drøyt ni måneder gammel stilte Jentefjellets Silva Kamilla til start 15.mars på Sennalandet. Flotte søkskvaliteter men vanskelig fugl, gjorde at reisen glapp i fuglearbeidet. Likevel, kjempefint resultat av en så ung hund. Gratulerer med 2.UK!

Eier er Ken Jørstad fra Alta og foreldre til Silva er NJCH Ringvassøyas Bøyla og NJCH Simo's Johsi. 

Jentefjellets Linsi ble ny VK-hund

Jentefjellets Linsi fikk 1ØKL med hederspremie på Mellandsvenske klubbs prøve i Sälen 15.mars. Linsi er nå ny VK-hund. Flott resultat og svært fornøyd eier!  Linsi bor i Sverige og eies av Gunno Haltorp. Hun har fra før 2x1.UK, en med HP, samt 2.UK og 3ØKL.
I følge eier er Linsi en dyktig søker med prima format og reviering og flink til å finne fugl. 
Linsi er etter Jentefjellets Sol og NJCH Simo's Min.


Gratulerer!

Bildet er hentet fra klubbens hjemmeside og er tatt av Carina Larsson.

2.AK til Troya i Vestfold og 3.AK på Gaularfjell

Gratulerer Troya og Atle/Gudrun med 2.AK på Vestfold 2.  Ny premie på vinterprøven på Gaularfjell i slutten av februar. Det er blitt noen premier i AK nå, men den gjeveste mangler. Kommer den til vinteren?  Løpetid har redusert mulighetene for flere resultater før påske, men vi håper Troya og Atle lykkes på de siste prøvene i april. 

Jaktchampionatet i boks for Bøyla

På Norsk Vorstehhundklubb, avdeling Møre og Romsdals prøve i Molde 19. og 20. august, ble det 1.AK skog til Bøyla. Med det var de siste poengene for jaktchampionatet i boks. Hun hadde forøvrig tre fuglearbeid med reis dagen før og, men en situasjon på et pipkyllingkull inne i et bjørkekratt ble for uoversiktig fra min posisjon. Uten kontroll, ble aktiviteten i buskene noe vidløftig, og det var det. 
Heldigvis holdt det neste dag, selv om det gikk varmt en stund både hos hund, eier og tildels dommer. Tre fuglearbeid, fire totalt, på fem - seks minutt kan bli heftig. 

Siste tispe dro til Hedmarken

Jentefjellets Mira dro til Vang i Hedmark og blir nabo med fasaner hos familien  Hallgeir Henriksen/Lena Engstrøm. 
De øvrige tispene er plassert i Alta hos Ken Jørstad (Siva Kamilla etter ungenes ønske), Wilma i Tromsø hos Benn-Jøran Jenssen, og Tana også i Tromsø hos Ynge Vassmyr. Nå må tante Samira og søskenbarnet Nala til Stein Martinsen legge seg i hardtrening, for disse tre blir harde konkurrenter.
Hjemme på Madla blir valpen som foreløpig heter Blid, lagt i bakken av sin mor. Ingen grunn til å prøve seg der i gården. 
To hanner av fire er solgt. High-Five blir i Stavanger hos Øyvind Gilje (som for lenge siden hadde den flotte hunden Blåmyras Kalle). Den andre skal til Oslo til Gustav Jebsen. Den er ikke plukket ut, og er foreløpig navnløs.
De tre hannene er avbildet litt lenger nede her, er i full gang med hagearbeid i restene av rabarbraen. En av hannene er lys tricolor, de to andre foreløpig sort/hvite.

Tre hanner til venstre, de to tispene til høyre. Mira kuler'n i midten, mens Blid sitter ved trappen.

Vi har sommerjobb i rabarbraen

To av disse tre hannhundene ønsker seg nye, gode hjem.

Dressur må til

Er jeg grei nå?
Broren står og ser på og er glad det ikke er han som får gjennomgå av mor og tante Eir.

To ledige hannvalper etter Bøyla og Johsi

Det er to ledige hannvalper etter Bøyla og Johsi. Veterinærbesøket mandag 7. juli bør være en god garanti for gemytt og stødighet i kullet. Valpene satt som små soldater på undersøkelsesbordet. De ble grundig sjekket, vaksinert, id-merket og tatt blodprøve av. Det kom ikke en lyd fra dem, og de satt eller sto som de fikk beskjed om. Til slutt slikket de veterinæren på nesa som takk for god service. Tilbakemeldingene var et kull med tilgjengelige, sosiale og uvanlig stødige valper. Det lover jo godt.

Hva kan en forvente av de jaktlige egenskapene?
Viltfinnerindeksen er i hvert fall meget god. Kvaliteten på fuglearbeidene bør være prima, med foreldre som har dette som varemerke. I tillegg er linjene bak Bøyla "vedlikeholdt" på denne egenskapen, fra linjene til Gussi's Branigan - Finnvellen's Cherokee, Jentefjellet's Mira - Sandtjønna's Mezzo - Jentefjellet's Zenta - Berkjestølen's Hi-Treff og Steinrabben's Felix. 
Branigan i dobbel dose samt Felix ble krutt. Med valper som nå har fått Johsi på toppen, vil forhåpentligvis fuglearbeidene holde høy kvalitet. 

 

Nytt cert til Eir

Eir fikk cert, 1BTK, BIR på Vest-Agder JFF sin utstilling på Vigeland. Da blir det ikke flere utstillinger før det blir klart hva som ligger i det nye vedtaket om championatsregler i NKK. Enten trenger hun enda et vanlig cert, eller et NKK-cert, for å komme i mål med championatet.
 

Her er Eir i lek med en av Bøylas valper.

Ledige hannvalper

Det er to eller tre ledige hannvalper igjen i kullet mellom Ringvassøya's Bøyla og NJCH Simo's Johsi. Her er et bilde av hver av "gutta". Det er flere bilder under "Kull", og bildene er merket med 1,2,3,4. 
De er nå fem uker gamle, og foreløpig ganske like i gemytt og væremåte: fin balanse mellom herjing/slåssing og ro.

Hann 2

Hann 1

Hann 1

Hann 3

Hann 3

Hann 4

Hann 4

"Matfatet" tømmes kontinuerlig

Med ni stykker i matfatet, er det til tider slitsomt å være mor. Valpene er glupske og det viser også de gode, runde magene. 
Det er for øvrig kun hannhunder igjen til salgs nå. Ta gjerne kontakt via e-post eller telefon.
Opplysninger om kullet finnes under "Kull".  

Bøylas valper født i natt/morges

Da var også kullet til NESK avlshundene Bøyla og NJCH Simo's Johsi født, torsdag 22.05.  Tre dager før jeg forventet fødselen var det plutselig i gang, og i løpet av natta og morgentimene lå det ni nydelige små i valpekassa.
Litt omfordeling av valper mellom Sol og Pet gjør at det nå er en eller to hanner ledig, samt kanskje ei tispe. Ikke alle har fått bekreftet at de fortsatt er aktuelle kjøpere.  Ta derfor gjerne kontakt om du er interessert. 
Valpene selges til jegere og helst også prøvedeltakere, og de leveres med NKKs kontrakt, registrert, chippet, vaksinert og med veterinærattest.  
Se flere opplysninger om kullet under avsnittet Kull.

Ikke mange timene gamle...

To av tre kull er født

De to søstrene Jentefjellets Sol og Jentefjellets Pet har født til sammen 16 valper. Søstrene fikk åtte hver, og de fikk begge fire av hvert kjønn. Pets valper kom 15. mai, mens Sol fødte 18. mai. Alle valpene er friske og spiser godt.   
Nå gjenstår Bøylas kull som etter planen kommer til helgen, altså 25. mai. Hun er stor, og det er ikke usannsynlig at det blir like mange valper på henne.    

Valpene til Jentefjellets Sol og Simo's Min har det godt i valpekassa.

Nye valpekull er på vei

Nye valpekull er på vei. Hvis alt går etter planen, blir det født valper 18. mai, 19. mai og 25. mai.
Kull 1: Mette Møllerop/Jentefjellet
Kull 2: Mette Møllerop og eierne Line Mevassvik/Dag Stenseng
Kull 3: Svein Kvåle/Tiurfoten

Se oversikt og beskrivelse under overskriften Kull.

Ringvassøya's Bøyla på jakt i Sverige. Hun venter valper med NJCH Simo's Johsi. Begge er NESK avlshunder.

Resultater fra kullet Sol-Min: Jentefjellets Linsi

Jentefjellets Linsi som bor i Sverige og eies av Gunno Haltorp, har fått 2x1.UK i vinter. Linsi fikk også HP på den siste premieringen. Kjempeflott! I Lofsdalen ble det nok en premie, 2.UK.
Det blir mye skryt fra eierne til Linsi. Hun er en dyktig søker med prima format og reviering og flink til å finne fugl. 

Gratulerer!

Premier til to av tispene fra kullet mellom Jentefjellets Sol og Simo's Min.

Jentefjellets Shila (NESK avlstispe Jentefjellets Sol - NJCH Simo's Min) som eies av Tor Bjarte Berge har også gått meget bra i vinter. Toppkarakterer på søk på alle starter, men mye vær og vanskelig fugl utløste ikke premie før på Hovden i slutten av mars. Dessverre lettet fuglen før Tor Bjarte kom opp i situasjonen, og det ble 2.UK til Shila.
Flott start!

De to tispene Linsi og Shila er etter Jentefjellets Sol og NJCH Simo's Min. 
Tilbakemeldingene fra eierne av de øvrige kullsøsknene er meget bra både når det gjelder søkskvaliteter, evne til å finne fugl og ikke minst gemyttet. 
Sol er paret på nytt med Min og valper ventes 19. mai.  

Her er Tor Bjarte Berge og Shila etter fuglearbeidet på Hovden.

Nye premier for Troya

På Gaularfjellet ble det to nye AK-premieringer på Troya og Atle. Litt rusk her og der ga 3.AK begge dagene, men formatet er absolutt på vei opp, og hun er flink til å finne fugl, så dette går nok rette veien.

Fin høst for Jentefjellets Troya

Jentefjellets Troya (Ringvassøyas Bøyla - Vigdaættas Luca) har avsluttet høstsesongen med å vinne klubbmesterskapet i Haugesund JFF. I følge eierne Atle Selland og Gudrun Sexe er Troya blitt en kløpper på rugden, og det var fuglearbeid på rugde som ga henne tittelen klubbmester. 
I tillegg ble det følgende premier denne høsten:
2.UK høyfjell Kongsvold
3.AK lavland Forus
3.AK skog Egersund

Troya er nettopp fylt to år, og Atle og Gudrun gleder seg til fortsettelsen. Etter jakten i høst og intens trening på rugde i november/desember, er Troya blitt en erfaren fuglebehandler med apporten på plass. Nå blir det vintertrening i fjellet, og målet er selvfølgelig 1.AK.   

Premiering i AK på Forusprøven

Flott fuglearbeid med fin fugl!

Fra eierne til Jentefjellets Herman kom det flott bilde og hilsen: 
I dag lyktes det med felling for Herman, etter mange turer med mange situasjoner. Alt stemte! En stor dag. Ellers går Herman godt og stort, og han har stor fart. Muligens litt drøy i skogen... Pappas beste jaktkamerat!
 

Hilsen Herman
Lisbeth og Ragnar 


Også flere av søsknene fra kullet har fungert godt på jakt i høst. Det ser ut til at både viltfinnerevne og søkskvaliteter er på plass. Herman er etter Jentefjellets Sol og Simo's Min. 

Også Troya er nå jaktpremiert. A-hofter per 29.10.

På Norsk Gordonsetterklubbs prøve på Kongsvold i månedskiftet august/september, ble det endelig Troyas tur til å finne fugl. Sammen med eier Atle Selland ble det 2.UK. Troya er i ferd med å bli en stabil og svært god søker, og hun er, eller har til nå vært, rolig i fuglesituasjoner. Det kan gi flere premieringer etter hvert.
Gratulerer fra oppdretter! 

Troya er nå HD-fotografert, og resultatet ble A-hofter. Det samme har broren Catch som ble fotografert i vinter. Da gjenstår Troll og Snella fra kullet mellom Ringvassøyas Bøyla og Vigdaættas Luca.    

Apportbevis ble tatt sommeren 2012.

Første cert til Eir

Eir og Fylgje gjorde sine saker bra på RFKs utstilling i dag. Fylgje er 12 måneder og stiller i juniorklasse. Hun prøvde seg for 14 dager siden på Buskerud JFF sin utstilling, egentlig bare for å få en vurdering av utviklingsmuligheter. Hun vokser i rykk og napp, og var da alt for høy bak. På disse to ukene har hun imidlertid vokst seg i "vater", og ser nå bedre ut. Fortsatt trengs tid til utvikling, men resultatet ble Excellent.
Søsteren Shila deltok og, og også hun er under utvikling. Det ble Very Good på henne denne gangen, men hun har nok gode muligheter til å nå lenger etter hvert.
Loke som er etter Hlin og Hågakollens Paco, sprang i AK. Det var ikke mye å trekke på ham, men han er litt liten. Resultatet ble derfor Very Good. 
Troya, etter Bøyla og Vigdaættas Luca, er godt bygd, men noe beskjeden/reservert. Det trekker ned, og eierne Atle og Gudrun har litt å jobbe med der, for å få henne trygg i ringen. 
Eirs kritikk: 56,5 cm vakker tispe. Utmerket type. feminint hode. Gode linjer, litt knapt vinklet. Tilstrekkelig kropp/benstamme. For alder velutviklet. Sterk overlinje. Meget velkondisjonert. Beveger seg tiltalende. prima pels/farge. Deilig temperament. 
Excellent, 1 konk. CK, Cert, 1 BTK, BIM. Det får man være godt fornøyd med!
Det var Petter Steen som dømte engelsksetterne som det totalt var 26 av.    

BIM og BIR med dommer Petter i midten. BIR ble Emil til Randi Larsen.

Gratulerer med 2.UK til Snella

Jentefjellets Snella som er etter Bøyla og Vigdaættas Luca, skaffet kullet den første jaktpremien. Hun hadde en start på Geilo i regi av Buskerud JFF, og tok vare på den sjansen hun fikk. 2.UK ble resultatet, og det satte både eier og oppdretter stor pris på! 

1.VK til Bøyla på Hovden

Med prima søk og et fuglearbeid uten reis, ble det 1.VK på Bøyla på Hovden II, første helgen etter påske. Hun er i god form, og kan til tider bli noe drøy, men hun holdt seg godt i skinnet den dagen. Føret var forøvrig også svært tungt, og flere av konkurrentene falt ut av listen på grunn av snøforholdene. I finalen ble det ingen premier i partiet, dessverre. Også her var årsaken tungt føre. 

Eir, Bøyla og Fylgje

Året 2012 er vel sånn måtelig greit. Eir er den som har fått mest i boks, i hvert fall nå i høst. Hun hadde noen negative erfaringer med makker i vinter, og det endte raskt med en utvikling fra dressert hund til råskinn. 2x1.UK forsvant på det viset. Våren og sommeren ble brukt til dressur av råskinnet, og heldigvis ga det resultater. 1.UK i Sirdal, deltakelse i Derby uten resultat, deltakelse i Rjukan Grand Prix  hvor hun gjorde en god figur også i finalen, men dessverre uten fugl. I Forus Open overbeviste hun i kvalifiseringen med to komplette fuglearbeid (+ et under utredning som dommer ikke fikk med seg). I finalen ble det sjanse på fugl men ingen tellende situasjon. 
Hun gikk over i AK og ble stilt på skog. Fra en noe vidløftig start søksmessig, tok hun seg godt inn og gikk til høyeste premie søksmessig. Rugden var ikke helt på vår side i debuten, men det kommer, forhåpentligvis.
Bøyla fikk en 2.VK på Geilo i vinter. Høsten har vært så som så... På skog hadde hun et prima arbeid på rugde i Os, men sprakk grundig under felling. Hun er en type som må holdes i ørene kontinuerlig, ellers blir mulighetene for sprekk store. Søksmessig har hun vært forutsigbar og vist et meget fornuftig søk. For tiden er hun i god form og er ferdig med løpetid, så noen forutsetninger er i hvert fall i boks før kommende vintersesong. 
Eir har ikke hatt løpetid nummer to, og det kan kanskje ødelegge noe for henne. 
Minsten Fylgje fyller sju måneder litt uti januar. Hun er en glad og livlig hund, veldig glad i kos og kontakt, og lett å dressere. Hun sekunderer og er med på utredning når de to andre har hatt fugl, men har til gode å feste stand selv.  Det spørs om hun får prøvd seg i vinter. Hun blir nok i yngste laget, også for de seneste prøvene.    

Eir på jakt i 2011

Oppsummering Bøylakull 2012

De fire avkommene etter Bøyla har nå passert året. De har vært på jakt og gjort sine saker bra. Tre har prøvd seg på jaktprøve, foreløpig litt i yngste laget, men lærdom og erfaring har det i hvert fall blitt. Tilbakemeldingene på mentalitet og dresserbarhet er meget bra, og søk, viltfinneregenskaper og fuglebehandling er slik eierne ønsker at det skal være. Da bør det meste være i rute til vinterens prøver, og håpet er selvfølgelig at det blir brukbart med ryper og etter hvert premier. Her er Snella avbildet som representant for de fire.

Freke og Embla fri for PRA

NUCH NJCH Jentefjellets Embla og INT N SUCH Jentefjellets Freke er begge testet for PRA. Det var mulig å bruke blodet som lå lagret på Veterinærhøgskolen etter CL-testing i 2006/2007. Begge var fri. Det betyr at ingen av hundene i de tilsammen fire kullene kan bli sjuke. For Emblas del er det liten sannsynlighet for at noen er bærere ettersom det ikke (foreløpig) finnes kjente arvebærere på farssiden. For Frekes del er Sol og Pet testet. Resultat: bærer. De er fra paringen med Berkjestølens Hi-Treff. Rago fra paringen med Limingruets Hi-Troll er bærer. Her kan altså flere være bærere, men ingen vil  kunne bli sjuke.

1.UK til Eir

I Sirdal lyktes det endelig for Eir. Etter å ha brukt våren til å rette opp "skadene" fra vintersesongen, viste fuglearbeidene nå at dressurjobbingen har vært vellykket. To fuglearbeid med reis og komplett ro, er jeg godt fornøyd med.  
1.UK var ikke langt unna for Jentefjellets Vilma heller. Det ble litt for mye uro i situasjonen til at den kunnne godkjennes. Trist, ettersom hun har vært helt rolig under trening. Hun og bror Loke gjorde sine saker godt søksmessig, og når roen er på plass, vil nok resultatene komme. Da gjenstår det å se hva "bluesbrothers" (Muddy W og Smokin'Joe) får til. De trenger å tøyles litt både her og der...

Første fjelltur for Fylgje

Rypetellingen i Sirdal ble varm, alt for varm for å la hunder ligge igjen i bilen. Lille Fyigje, ni uker, måtte derfor bli med på linjene alle tre dagene. Det gikk forbausende bra ved hjelp av litt bæring og hvile i sekken. Likevel gikk hun langt, i sitt tempo, og det var jo ideelt for takseringsarbeidet. En spennede liten valp med stort pågangsmot! 

Nå har vi hvilt nok. På tide å gå igjen!

Her er Jentefjellets Troll

Sistemann av avkommene etter Bøyla og Luca presenteres her. Dette sier eier Jim Berg om Troll:
"Har nå fått litt føling med hvordan dette går, har vært på noen treninger med Agder Fuglehundklubb og trenerne der er meget imponert så langt. Han er veldig fokusert og kald i hodet i fuglesituasjoner. Dressuren begynner å sitte meget bra.
Han ser veldig bra ut i kroppen og er veldig rask og spretten. Han veier nå ca 24-25 kg og er i god form.
Han går godt sammen med andre hunder."

Både Troll og søsteren Troya til Atle Selland skal delta på Hovden i august. Det blir spennende. De passerte ni måneder i begynnelsen av juli, så de har jo ikke akkurat alderen på sin side ennå. Forhåpentligvis har de sjølstendigheten og kvaliteten på fuglearbeidene med seg i UK-debuten!  

 

 

 

Veterinærbesøket er unnagjort

Besøket hos veterinæren gikk som smurt. Alle åtte oppførte seg eksemplarisk, selv om gutta virket litt mer pysete enn jentene da blodprøvene til PRA-testene skulle tas. 2 ml blod fra en liten fot var litt skummelt for enkelte...
Vaksine og chipping er gjennomført og undersøkelsene viste et stort, fint og harmonisk kull, som veterinæren sa og skrev i attesten. 
Bra var det og å se at ingen brydde seg om bilkjøring. Ingen av valpene kastet opp, tisset eller gjorde andre ting i bilen.
Også hjemme i garden er de utrolig greie! Kanskje har det med morens oppførsel å gjøre og kanskje er det en kombinasjon av en "stødig morshånd" og et godt lynne. Det er helt stille der ute. Litt lek, men ikke slåssing eller masing om å få komme ut. 
Jeg tror alltid det siste kullet er det beste, og det sier jeg om dette og...
Det ser virkelig veldig bra ut.
Om to uker er de leveringsklare og det er fortsatt mulighet til å få seg en kjekk hannvalp. Kanskje han som sitter og soler seg og nyter at søsteren klør ham i nakken... (eller ikke bryr seg om at hun terger ham.) 

Fem uker i dag!

Nå har valpene flyttet ut i hundehus/hundegarde. Det er en fin gjeng som er ganske like typemessig, både i størrelse og gemytt/mentalitet.  Fem tisper og tre hanner slåss i matfatet, og elsker lek og kos. 
De er leveringsklare rundt 3. august. Ta kontakt om du ønsker deg en ny jaktkompis!

Her er seks av de åtte valpene. En tispe og en hannhund er ute i garden.

Staut og stolt far til åtte valper

Simos Min er en artig fyr, her avbildet av sin eier Iver Melby som hjelpegutt i vedkappingen. I tillegg er han en svært dyktig jeger som raskt slo til også på jaktprøver og fikk NJCH-tittelen med 3 x 1.VK m/CK!  De tre sønnene som er avbildet nedenfor vil nok gjerne ligne på far...  En av de tre er solgt.
Se mer informasjon under "kull".

NJCH Simos Min gir "far" en hjelpende hånd med gårdsarbeidet. Bildet er tatt av "far" Iver Melby.

De tre hannvalpene etter Sol og Min

Her er de tre hannvalpene som gjerne vil bli som far; dyktige jegere, sosiale og "hjelpsomme" hjemme. To av dem vil nok få farens tegninger. Fargen på ørene er i ferd med å komme. Her er de tre uker og to dager gamle. To av dem er ennå ikke solgt.  

Ute på golvet for første gang. Bare spennende, ikke skummelt i det hele tatt! Og god plass til å gjøre sitt fornødne...

Også Snella har vært på utstilling

Jentefjellets Snella, søster til Troya og Catch, har vært på utstilling. I klassen for valper 6 - 9 måneder fikk hun denne kritiken: 
Bra prop hode/kropp, korrekt bitt, bra lengde hals, gode vinkler, velutvinklet bryst, bra kryss, beveger seg bra, lovende pels, fint temperament.
Leif Ragnar Hjort var dommer.

Det begynner å bli livlig i valpekassen

Nå nærmer valpene seg tre uker og begynner å bli raske til beins. De tar kontakt når de hører stemmer, og prøver å komme seg ut i "friheten".  Fortsatt er Sol en flink og tålmodig mor. Fargemessig ser alle ut til å bli hvite/sorte. Det er foreløpig ikke mulig å se om noen blir tricolor. Valpene er leveringsklare i begynnelsen av august.

Best å være i posisjon før Sol legger seg ned og det er mat å få...

Troya ble BIR valp og 2BIS

Jentefjellets Troya etter Bøyla og Luca ble BIR valp på Rogaland Fuglehundklubbs utstilling. I showringen til slutt ble det 2BIS. Flott resultat!
Troya eies av Gudrun Sexe og Atle Selland. Troya er også i farta når det gjelder søk og fuglearbeid. Hun er nok ikke kommet så langt i utviklingen som sin bror Catch, men det er god progresjon. Også hun blir nok å se til høsten på prøver og jakt.

Gratulerer med apportbevis, Catch!

Jentefjellets Catch etter Bøyla og Luca er virkelig i støtet om dagen. Nå er dressurkurs gjennomført, han har avlagt apportprøve og har en rekke flotte fuglearbeid bak seg. Også tamfugltrening er prøvd, med godt resultat.  I denne rolige perioden før båndtvangen, er det konsolidering av dressuren som står på planen. Han rundet åtte måneder i juni, og har en spennende høst foran seg. 

Bildet er fra påsken. Her er han seks måneder.

Valpene nærmer seg to uker

Valpene spiser godt, sover mye, har begynt å bevege seg litt og har fått øyne. Bortsett fra en som fortsatt ikke har noen synlig farge, ser de øvrige ut til å bli hvite/sorte, eventuelt tricolor. Det er en fin gjeng som er ganske jevne i størrelse, i hvert fall foreløpig.

Her er valpene ti dager gamle.

Kullet etter Sol og Min er født

Sol viste tegn til valpefødsel tidlig ettermiddag torsdag, og den første levende valpen var født 01.50. Da klokka hadde passert seks - halv sju på morgenen var kullet på sju. Seks timer senere kom det en til, en tispevalp, og Sol var dermed mor til fem tisper og tre hanner. Fødsel var egentlig bereknet til søndag/mandag, men ingen ting ved størrelsen på valpene tyder på at de er for tidlig født. Hannhunden som kom aller først, var også en stor, flott valp, men på grunn av hodefødsel, sprukket pose og for mye fostervann rundt ham, var han dødfødt.  
Nå er det godlyder fra valpekassen og Sol er en tålmodig og rolig valpemor. Husets tre andre hunder er nysgjerrige og vil gjerne se valpene, særlig de to yngste, Eir og Muddy. Det tar Sol på strak arm. En av tispevalpene har bestemor Frekes tegninger. Det gjenstår å se om hun også ligner mentalt på Freke. 
Under "Kull" ligger det flere opplysninger om foreldre og linjer bak. 

Valper ventes i juni 2012

Valper ventes rundt 11. juni etter NESK avlstispe Jentefjellet's Sol og NJCH Simo's Min. Se mer informasjon under "Kull".  

NJCH Simo's Min, klar for tur med sparken. Foto: Iver Melby

Lovende hannhund: Jentefjellets Catch

En av hannhundene etter Bøyla og Luca eies av Finn Otto Aanesen. Han sender jevnlige oppdateringer om utviklingen til Catch, og selv om Catch er ung, imponerer han både oppdretter og eier. Her er et lite utdrag av tilbakemeldingene fra Finn Otto. 

4 1/2 måned: "Han vokser og vokser. Ser ut til å bli en flott hanhund. Innkalling og sitt blir bedre og bedre."

"Ny strålende stand i dag. 6 mnd! Først stand. Reis/avanse uten resultat. Henter vind. Ny stand. Reiser to ryper friskt. Jakter nå godt med meget god reviering."
 
"To nye stander i dag. Har line på. Kom opp begge ganger. Siste gang fant jeg ham i stand. Løste ut/reiste da jeg kom opp. Ny stand. To ryper løp. Han avanserte. Kort stand. Reiste på kommando. Jeg er målløs."
 
"Fem stander på rype i dag. To på nyslått. Kom opp hver gang. Kanonreis på kommando. Han er god!"

"Var på fjellet i helgen. Fantastiske forhold og flott trening.
Den fine utviklingen har fortsatt. Han er flink til å finne fugl. Lite støkk. Plukker fugl, rask avanse og er presis. Så langt sjelden mer enn 10 m fra fuglen.

Fant ham i stand 2 ganger på tirsdag, så han blir nå stående en stund. Reiser friskt på kommando. Lite roting på setene.

Jaktlysten begynner nå å øke, så det passer nok bra med et opphold og periode med dresssur.
Var på dressurkurs med fuglehundklubben i går. Veldig bra trening Hadde trodd han skulle gå litt bananas med alle de andre hundene, men det gikk bra. Han hadde bare lyst til å leke med et par irske på 4 mnd...
Det er også apport trening på kurset med mulighet for å avlegge prøve i juni. Skal prøve."

Her er Catch 4 1/2 måned. Catch er etter Ringvassøyas Bøyla og Vigdaættas Luca.

I god utvikling

Valpene etter Bøyla og Luca ser ut til å utvikle seg godt, i tråd med det jeg håpet å få fra denne paringen. De to tispene Snella og Troya er relativt like av type og størrelse. De ser ut til å få et godt eksteriør, og de har "blitt kjent" med fugl i fjellet. Det viser igjen på søksformat og målrettet jobbing med søk. Nå er det tid for dressur og forberedelser til høsten, og så får vi håpe at både jakt og kanskje noen prøvestarter gir positive svar. De er født i oktober, og de har tida for seg. Det er 2013 som blir det virkelige ungdomsåret. 

Jentefjellets Snella er etter Ringvassøyas Bøyla og Vigdaættas Luca. Her er hun sju måneder.

Bøyla nærmer seg jaktchampionatet

Jaktchampionatet nærmer seg med små skritt. Løpetid midt i den beste delen av vintersesongen reduserte mulighetene til premier og poeng. Det er det lite å gjøre med. Hun fikk en start etter påske, og 2.VK på Geilo ga i hvert fall to nye poeng. Store deler av høsten bør kunne gå greit uten løpetid, håper jeg.   
Høsten 2011 gikk med til løpetid og valper, og selv om jeg teller på knappene i forhold til en eventuell ny paring (eller gjenparing) ved neste løpetid, vil det neppe ødelegge høstsesongen. 

Bøylas valper vokser

"Vet ikke helt om jeg er glad i bror min - eller om jeg like så godt skal banke ham opp..."

Valpene vokser og er store og feite. Bøyla har mye melk, og når de bare er fire som deler på matfatet, blir det i overkant. Her der to av de fire, en tispe og en hannhund, mellom fire og fem uker gamle.

Skal jeg gi ham en klem, eller skal jeg heller banke ham opp...?

Frekes barnebarn på toppen av pallen i FO

Tiurfotens Pan og eier Einar Engh, hadde en flott helg i Forus Open! Meget godt søk i kvalifiseringen ga plass i finalen neste dag. Der slo de to til med et komplett fuglearbeid og ble belønnet med 1.pr. Forus Open finale!
Gratulerer med flott innsats og gratulerer til Svein Kvåle som er oppdretteren til Pan!
Dessuten en liten gratulasjon til meg selv og Freke som bestemødre...
Det er kjekt å se at begge de to tispelinjene mine har kapret førsteplassen i Forus Open finale. Først Embla i 2000, deretter altså Frekes barnebarn i 2011. 
 

Nobel med 2x2.AK i høst

Jentefjellets Nobel og eier Elly Mostrøm Larsen har deltatt på tre prøver i høst og blitt premiert på to av dem! Veldig bra!
Her er Ellys rapport om utvikling og prestasjoner:

Han fungerte fint på jakt i høst og har god fremgang.
Han har deltatt på tre jaktprøver i høst - Kongsvoll uten fugl og i svært dårlig vær.
Dalsbygda med flott fuglearbeid - rypekull - og 2 AK.
Vestfold 2 med flott fuglearbeid - fasan -og 2 AK.
Jeg har gått på prøvene med han selv i år - mine 3 første jaktprøver - og premier to ganger.
Han er helt rolig i fugl - tar flott stand - og jeg kan stole på at han står til han får ja og at han sitter når fuglen letter.
Flink hund!

Da er det nok bare et tidsspørsmål før Nobel og Elly er i VK. Med fine fuglearbeid og ro i situasjonen, i tillegg til gode søkskvaliteter, trengs bare den siste lille flaksen hvor alt klaffer!
Gratulerer og lykke til!   

Eir med sin første jaktpremie

Start på lavland i Vestfold ga Eir sin første jaktpremie, 3.UK. Søkskvalitetene var så som så. Hun hadde aldri vært på et jorde før, ikke en gang for vanlig lufting, og fasaner hadde hun til gode å møte. I Säffle var det line og rapphøns tidlig i august.
Nå ble det stand på fasanhøne som resulterte i et flott, komplett fuglearbeid. Den første premien en unghund får, er alltid den kjekkeste! Da har hun dokumentert at hun er en ordentlig jakthund. 

Bøylas valper er født

Fødselen gikk svært greit. Dessverre ble det kun fire valper, to av hvert kjønn, og det betyr at mange som sto på valpelista nok blir skuffet. Det beklager jeg, men det er ikke mye å gjøre med det. Tre er hvite/sorte foreløpig. En av hannene er tricolor. Om flere av dem blir tricolor, vil tida vise. 
Det er fint om de som står på listene raskt bekrefter om de fortsatt er interessert i valp, slik at eventuelle kjøpere lenger ned på listen kan få en mulighet.  

Valpene er solgt.

Bøyla er drektig

Det er tydelig at Bøyla har tatt valper. Hun begynner å legge seg ut, og alt virker å være ok.
Mer informasjon om kombinasjonen ligger under "Kull".
Ta kontakt for mer informasjon eller bestilling av valp. 

Fra jakta i Sverige nå i høst.

Eir er tidlig jaktmoden!

Eir viser svært lovende takter jaktmessig. I Sverige var jeg litt i tvil, ettersom 90 prosent av tida ble brukt på de små pipende pelskledde, ikke på rypene. Likevel fikk jeg nå skutt et par ryper for henne etter nydelig stander og forskriftsmessig fuglebehandling. 
Imidlertid stilte jeg henne på prøven i Fyresdal på dagen da hun fyllte 10 måneder. Det regnet kontinuerlig, tåka og skyene hang nedover fjellsidene og ikke en fugl var å se. Etter 70 minutter ble tallkarakterene satt til 5-5-6-4-4-4.
En god begynnelse!
At det ikke bare var et blaff, viste jakta nå i september. Her var det ingen lemmen og all innsats ble konsentrert rundt fugl. Hun er et arbeidsjern og bruker vind og terreng på en prima måte, og holder god kontakt!  Også småen Muddy er i god utvikling. Han jakter som en voksen, til tross for sine snart åtte måneder, men mangler foreløpig litt på å skille lukt fra fugl fra lukt på sete. Han bruker ikke lang tid på å finne ut at dette er bortkastet tid, og i og for seg er det en fin egenskap å senke farta, forhåpentligvis hjelper det med mer erfaring i fugl. 
Det blir spennende å se hva de to får til framover.  

Freke døde 18. august

Det gikk fryktelig fort. På rypetakseringer i tungt terreng på Gya og deretter tre dager i Holmevatnterrenget tidlig i august, viste hun ingen tegn på alvorlig sykdom, men mistenkelig mye vanndrikking gjorde at veterinær ble kontaktet. Flere prøver ble tatt, og diabetes og livmorbetennelse ble eliminert. Ei uke etter takseringene ble hun akutt syk. Kreft i/rundt binyrene med spredning gjorde nok de siste to-tre dagene i hennes liv til en påkjenning for henne. Det var de dagene vi trengte til prøver og håpet var en mulighet for operasjon eller medisinering. Den siste kvelden hjemme var ingen god kveld verken for henne eller meg. Strek ble satt dagen etter. Etter ønske fra veterinæren ble hun obdusert, og resultatet viste at det var en riktig avgjørelse å avslutte hennes liv.  
Hun ble bare 10 år. Jeg har fram til nå ikke orket å snakke om Freke, derfor kommer informasjonen først nå, en måned etterpå.    

Bøyla er paret

Bøylas løpetid kom litt tidligere enn forventet. Planen var paring, og det er nå gjort. Blir det vellykket, er det hennes første kull. 

Hannhunden som er brukt, er NJCH Vigdaætta's Luca, sort/hvit, reg.nr.: 18857/08, (NJCH Black - NJCH Hågakollen's Carmen)  
Luca er NESK avlshann.
Eiere: Yngve og Ragnhild Kleppang, Bjørn og Kristin Watle

Resultater:
Jakt: 2.UK. 2x1.UK. 1.AK. 5.VK. 2.VK m/res.CACIT
NM Vinter 2011: 2.VK m/CK /semi
NM Lavland 2010:
4.VK/finale
Utstilling: 2.BK. 1.BK.ex.CK.Cert.1.BHK, BIM.

Ringvassøya's Bøyla, hvit/rød, reg.nr.: 14480/07, (NJCH Steinrabbens Felix - Ringvassøya's Shakira) 
Bøyla er NESK avlstispe.

Resultater
Jakt unghund: 3.UK, 2x2.UK, 3x1.UK 
Jakt AK: 2x2.AK, 1.AK
Jakt VK: 2.VK, 1.VK finale m/Cacit
Jakt skog: 3.AK, 1.AK
I tillegg har hun deltatt i finalene i Sørnorsk Unghundmesterskap, Arctic Cup, Rjukan Grand Prix og Forus Open.
Hun har førstepremier i alle kategorier, høyfjell høst, vinter, lavland og skog.
Utstilling: 1.BK, 3.BKK CK og 4BTK, 4x2.BK, Very good. 


Kontakt Mette: metmoel@online.no  telefon: 957 35 710
eller Ragnhild/Yngve: kontakt@haagakollen.no  telefon: 916 46  825

Valpene forventes født i første halvdel av oktober.  
 

Utstillingspremie med cert og BIM ga Luca NJCH-tittel og status som NESK avlshann. Luca blir far til Bøylas valper.

Eir ble BIS valp på RFKs utstilling

Ildfotens Eir (Jentefjellets Lissi - NJCH Ildfotens Figo) stilte i klassen fra seks til ni måneder. Som dommer Svein Norang sa; hun har nok vokst raskt, for alt  henger ikke helt sammen ennå. På kritikken står det derfor: Kropp i veldig utvikling. 
Likevel er det lett å se at hun blir flott når hun er "ferdig".  
"Flott hode m/korrekt bitt. Kropp i veldig utvikling. Elegant hals. Tilstrekkelig vinklet. Meget gode bevegelser. Herlig baksteg. Parallelle rørelser. Prima pels og farge. Godt gemytt."
Resultatet ble BIR valp og deretter BIS.
Muddy, hannvalpen etter Hlin og Hågakollens Paco, ble BIM valp, også han med god kritikk: "Velskåret hode, korrekt bitt. Elegant hals. Bra kropp, meget godt forbryst. Rører seg parallelt foran. Aning hasetrang bak. Velvinklet. prima pels og farge. God benstamme. Gode bevegelser. Herlig gemytt."       

BIS valp ES Ildfoten’s K-Eir og eier Mette Møllerop,
Nr.2 B Rypkleppen’s C Elli, eier Synnøve Rasmussen,
Nr.3 SV Linus av Rossmyra, eier Tom-Arne Skogen, sammen med dommerne Vidar Grundetjern og Svein Nordang.

Eir med premier og dommer Vidar Grundetjern.

Enda et cert til Rago

På Salten FK sin utstilling i Fauske lørdag 18. juni ble det nok et cert til Rago.
Han ble også Best i motsatt kjønn. Neste mål er en NKK-utstilling for å gjøre et forsøk på det siste nødvendige certet. 
Gratulasjoner til en vakker hund og en dyktig handler, eier Gunn Tove!

Jentefjellets Rago med cert og BIR

Gratulerer med fine resultater på utstilling i Bodø!
Rago som er etter INT NS UCH Jentefjellets Freke og NUCH NJCH Limingruets Hi-Troll, fikk sitt første cert i Bodø i dag. Han ble også best i rasen og senere på dagen tredje beste hund i gruppen. Det var eier Gunn Tove som sprang i ringen med Rago. Han er forøvrig bror av Abella som har rensket godt opp i premiebeholdningen på flere utstillinger nå i vår. 
Begge har de 1.AK som mål til høsten, og Rago må dessuten skaffe seg et par ekstra cert for å få tittelen norsk utstillingschampion. Abella er klar for sin tittel når jaktprøvepremien i AK er i boks. 

Exc.BK, 1.BKK, CK, CERT, 1 BTK, BIR, 3BIG til Rago. Dommer er Randi Schulze.

Rago fint oppstilt med sløyfer og rosetter

Abella er i støtet på utstillinger

Abella slo til for fjerde gang og fikk flotte resultater på Fellesutstillingen. Hun ble nummer tre totalt av tispene, slått av de to championtispene Skurubergets Hedda og Rypekullets Lara. For Abella ble det Excellent 1BKK CK 3 BTK. Denne gangen "overlot" hun certet til neste tispe på lista, Ohlsmyrens Starshine til Nina Smidtsrød, ettersom hun selv har fått sine tre cert.  Isak sprang senere med Abella i Barn & Hund, og førte henne flott. Han ble nummer fire totalt.  

Isak og Abella på Fellesutstillingen.

Ny jakthund til høsten?

De to hannvalpene vil være åtte måneder i september og klare for å debutere på jakt. Linjene gir tidlig jaktmodne hunder, og muligheten for en positiv opplevelse i rypefjellet for hund og eier er absolutt til stede.  De er født 19. januar, er registrert i NKK, id-merket med chip, førstegangsvaksinert og revaksinert. De har veterinærattest hvor kullet på åtte og hver enkelt valp har fått veldig godt skussmål. Psyke og mentalitet virker svært godt. De er sosiale og pågående og leker med andre hunder og unger i nabolaget. De har også deltatt på relativt lange turer i ulendt terreng og viser at fysikken står for en støyt.

Foreldre er: Hattbekken’s Hlin (Jentefjellets Tyra – Berghøis Rulle) og NJCH NMFh10 Hågakollens Paco (Caysa Av Frygne – NJCH NMFHh06 Black). I linjene bak ligger det hunder med førstepremier i alle kategorier, høyfjell vinter og høst, lavland og skog. I tillegg finner du rapportører.

Av jaktlige egenskaper som har preget linjene er viltfinneregenskaper og høy kvalitet i fuglearbeidene viktigst å trekke fram. I tillegg holder de god kontakt med eier i terrenget.

Litt lenger ned på siden og under kull, finner du mer informasjon om linjene bak valpene.  

Embla sovnet inn fredag morgen

6. mai: Jeg hadde regnet med at Embla fortsatt ville leve et godt liv en stund til, men slik gikk det ikke. 
Hun ble akutt syk torsdag kveld, med lammelser i bakparten. Det var ingen tegn til slag eller hjerteproblemer, men røntgenbilder avslørte forkalkninger og prolaps i ryggen. Kortison og smertestillende behandling ville ikke gitt henne et fortsatt verdig liv som jakthund. Valget ble derfor å avslutte et nesten 13 1/2 års flott liv som jakthund, konkurransehund og elsket familiemedlem. Hun oppnådde i sitt liv å bli både jakt- og utstillingschampion, har poeng nok til to jaktchampionater, har taklet alle typer terreng, alltid i prima kontakt, har hatt styrken sin på flotte, presise fuglearbeid. Sammen har vi hatt en rekke flotte opplevelser på jakt i fjellet og i skogen, og det er utallige ryper og skogsfugl som har blitt med hjem i sekken etter hennes innsats på jakt.
Jeg savner henne veldig!

Emblas barnebarn
I dag har jeg i hvert fall linjene hennes inntakt. To barnebarn, Eir som akkurat har fyllt seks måneder (Jentefjellets Lissi - NJCH Ildfoten's Figo), og en tre-fire måneder gammel hannvalp (Hattbekkens Hlin - NJCH Hågakollens Paco). De er litt forskjellige av type, men utfyller hverandre godt.  Eir er pågående, tøff, men enkel å dressere, hannvalpen som foreløpig heter alt i fra "gutten", Ve, Gram og Grimer, er særdeles avballansert, stødig og slåss bare med brødrene sine når han blir tilstrekkelig utfordret. Om de har arvet sin bestemors egenskaper i fugl vil jakten til høsten forhåpentligvis avsløre. Håpet er at de hedrer Embla ved å  kopiere hennes resultater. Eller som avlsmålet er: reprodusere seg selv like godt eller bedre...    

Embla vinner tispeklassen på utstilling i Folldal i 2002. Freke ble forøvrig nr. 2, og dagen etter ble Vind BIR.

Siste skudd på stammen fra Emblas linjer

De to brødrene kjemper om en plass i stolen (og solen). Min valp har plassert seg på toppen.

De tre brødrene

Tre cert på tre forsøk

Jentefjellets Abella er nå fullcertet. På hennes tre første utstillinger har hun skaffet seg tre cert. Det siste kom på hjemmebane på Telemarksutstillingen hvor Abella dessuten ble best i rasen og deretter best i gruppen (BIR og BIG).
Nå mangler 1.AK på jaktprøve før utstillngschampionatet er i boks. En flott start i utstillingsringen!  
Abella er etter INT NSUCH Jentefjellets Freke og NUCH NJCH Limingruets Hi-Troll og eies av Jørn og Åshild Langeland.
Mange gratulasjoner fra oppdretter!  

Kjekke gutter vil til gode jegere

To av disse tre flotte hannene (Hattbekkens Hlin - NJCH NMFh10 Hågakollens Paco) er ledige og vil gjerne, og helst så raskt som mulig, bli dressert og tatt godt vare på av jegere som har planer om å bruke dem allerede nå i høst. De er store, kraftige og svært rolige både i garde og i hus. Mentalt virker de stødige og i lek og utforsking er de nysgjerrige og modige.
De er registrert, id-merket med chip, har veterinærattest og er vaksinert.  De selges med NKK-attest som er forbedret på noen punkter.  
Eierne av hundenes søsken kan også kontaktes for mer informasjon. Ring på telefon 95 73 57 10 eller send en e-post til metmoel@online.no
Det kan ordnes levering blant annet til Nordland og Troms i tillegg de mer sør- og østlige deler av landet.   
Valpene vil være åtte måneder i september, og kan dermed debutere på jakt allerede til høsten. Linjene har til nå gitt tidlig jaktmodne hunder. 

Linjene bak:
Caysa av Frygne avlet fem NJCH med tre forskjellige makkere. To av de fem championhundene er NJCH Hågakollens Carmen og NJCH Hågakollens Shakira. Far til disse to er Sisu. Bestefar til Hlin er også Sisu. Selv om kombinasjonen Hlin & Paco ikke blir helt identisk, er det ikke lange veien til mor og bestefar. 
I tillegg til Caysa kommer min egen NUCH NJCH Jentefjellets Embla inn med allsidighet og samarbeidsvilje. Hun har en rekke premieringer i alle kategorier, blant annet 6 x 1.AK på skog. Hun er også rapportør. Fysisk er hun en sterk hund og lever fortsatt med brukbar helse, (13 år 2. februar).
Emblas helsøster, Jentefjellets Zenta, ble stammor til Ringvassøyaoppdrettet, et oppdrett som kan vise til svært gode resultater med forskjellige  kombinasjoner. De fikk også oppdretterpris fra NESK for et av kullene basert på linjene Jentefjellet/Berkjestølen.   
På hannhundsiden finnes NUCH NJCH Finnvellens Cherokee som var landets mestvinnende fuglehund før han ble tatt igjen av Berkjestølens Hi-Treff (og kanskje også IS US Manus). Her er det også et poeng at Finnvellens Zica som er stammor til Berkjestølen, også er helsøster til Cherokee. Han ble med andre ord forbigått resultatmessig av en hund fra sine egne linjer. Cherokee er bestefar til Embla. 
Samarbeidsegenskaper og kvalitet i fugl preget Cherokee, i tillegg til viltfinneregenskapene. "Han tryllet fram fugl", ble det sagt av mange hans konkurrenter i VK.  
Sandtjønnas Mezzo ligger også bak Hlin. Mezzo er far til Embla, og i kombinasjon med linjer fra Finnvellen som ligger bak Jentefjellet/Berkjestølen, har dette gitt sterke resultater både i antall og i forskjellige kategorier.
Sist, men ikke minst, er det viktig å trekke fram Black. Han har avlet svært godt, også i kombinasjon med forskjellige tisper. To kombinasjoner  viser kanskje bedre igjen enn andre, nemlig forbindelsene med Berkjestølen via Finnvellen og Gussi's Brannigan, og Hågakollen. 
Selv om man aldri vet hva avkommene innehar av egenskaper før de dokumenterer dette selv, er i hvert fall kombinasjonen nøye gjennomtenkt og gjennomført nettopp på grunnlag av linjenes historikk, egenskaper og resultater.

Valp nr.3: Stor, kraftig med svært godt kryss, godt bryst og kraftig benstamme. Sosial og nysgjerrig.

Valp nr. 1

Valp nr. 1 er litt spinklere enn nr. 3, men likevel ingen "spjæling". Fysisk godt bygd. Han har lik mentalitet som sin kraftigere bror, modig og nysgjerrig og svært sosial.

Valp nr. 2

Valp nr. 2 er også stor og kraftig med kraftig benstamme og godt bryst. Nesten like godt kryss som nr. 3. Litt mer opptatt av kos, men også nysgjerrig og utforskende ute.

Steinrabbens Felix jakter ikke lenger

Steinrabbens Felix, far til Bøyla, fikk konstatert lungekreft under NM-vinter, og Stein Martinsen måtte ta den tunge veien til veterinæren allerede mandag etter NM. Felix hadde ikke vist tegn på sjukdom tidligere i vinter, snarere tvert i mot. Han var i utgangspunktet deltaker på NM-lag med gode premieringer fra årets vinterprøver. De siste dagene før NM-start avslørte en sviktende form, og Felix ble trukket fra laget. 
Felix har fem kull etter seg. Det eldste kullet er med Ringvassøyas Shakira, født 15. mars 2007. Her er alle så nær som en stilt på prøver og premiert. Stein sin egen Samira og min Bøyla er de som har vist godt igjen, med flere VK-premieringer og både CK og Cacit.  I kull nr. 2 med Bodømarka's Vina La Rosa født halvannet år senere, har to av avkommene fått 1.AK. I tillegg finnes det UK-premieringer både her og i kullet med Skillevatnet's Turte til Kåre Norum. 

Stein har skrevet et lite stykke om Felix:
"I dag tidlig vandret NJCH Steinrabben's Felix til de evige jakt marker. Med seg i bagasjen fikk han totalt 172 jakt championatpoeng. Av Felix sine 47 jaktpremier i VK er 25 stykker 1VK eller 2 VK. 6 av disse 25 premiene ble smykket med Cacit/Res. Cacit, samt at 8 av disse 25 ble pyntet med CK.

 

Tror han er bra rustet til å forsette konkurransen på andre sida."

Stein Martinsen

Shakira og Eirik, Stein sammen med Felix, i midten Mette og Bøyla som her er et år.

Abella med cert og BIR

Nok et cert til vakre Abella. I tillegg ble hun BIR og 4.BIS.
Dessverre hadde hun løpetid og måtte derfor droppe jaktprøven. Målet er 1.AK for å få gjort seg nytte av certene. Heldigvis er dressurtfordringene overvunnet og roen i fuglesituasjoner er på plass.    
Etter påske skal broren Rago i ilden i nord. Også han er en staselig hund og bør ha cert innen rekkevidde.
Kanskje er han fortsatt noen få meter fra ro i oppflukt, men den som trener iherdig, lykkes til slutt. Det gjør absolutt Ragos eiere Gunn Tove og Magne. 
Lykke til!

2.VK på Bøyla på Geilo

En strabasiøs tur med dårlig vær, ras og stengte veier, gjorde den normalt greie turen til Geilo til en utfordring. Nesten 12 timer på reise var ikke akkurat med i planene, men vi kom da fram til slutt.
"Utbyttet" ble en 2.VK, en koselig helg med mange kjekke folk, god mat og festivitas rundt Buskerud JFF sitt 100 års jubileum.
Reisen var absolutt verd det. 
Abella som fikk sitt første cert på NKK sin utstilling i Bø, tok et nytt cert på jubileumsutstillingen og ble dessuten BIR. Kjempeflott Jørn! 

To av disse tre er fortsatt ledige

To hanner med røde ører og en belton er igjen i flokken. En av dem beholder jeg selv, men hvem det blir er ikke avgjort. Det blir et vanskelig valg!

Eller blir det den lyse beltonvalpen?

Frida, Felicia og valpene

Etter noen timer med valpene var avgjørelsen tatt. Det ble en nytt familiemedlem på Jørpeland. Hannvalpen som ennå ikke har fått noe navn, er midtpunktet for Frida og Felicia. 

Felicia og valpen

Frida med en av brødrene

Tre hannhunder er fortsatt ledige!

Tre hannhunder er fortsatt ledige og klare for nye hjem og nye opplevelser i fjell og skog.  Kullet er svært homogent. Det er ikke mye som skiller den ene fra den andre verken når det gjelder størrelse, farger eller gemytt/mentalitet.  Sterke sider hos foreldrene er evne til å behandle fugl raskt og effektivt. I tillegg er de fysisk utholdende, med høy arbeidsmoral.  I hus er de slik vi ønsker fuglehunder skal være, rolige og nærmest usynlige. Valpene er fortsatt rolige og til tross for flokken som utgjør åtte valper, er det knapt nok lyd i garden. 
I Fuglehunden 2-2011 er det en artikkel om mor til Paco, Caysa av Frygne, på NESK sine sider. Den beskriver blant annet hennes kvaliteter som avlstispe. Er du interessert i flere opplysninger om valpene eller foreldre og slektninger, ta kontakt eller kom innom på besøk.    

En av de ledige hannene

Hvem vinner?

Jeg er også klar for nytt hjem

Cert til Abella!

Gratulasjoner til Jentefjellets Abella (INT NS UCH Jentefjellets Freke - NUCH NJCH Limingruets Hi-Troll) og eier Jørn Langeland med NKK sitt cert på utstillingen i Bø i Telemark. En vakker hund med høyt hevet hode og utrolig elegante bevegelser! Hun var flott å se på i ringen. På samme utstilling vant Nord UCH Jentefjellets Pet (INT NS UCH Jentefjellets Freke - N S UCH N JCH NMFH03-05 Berkjestølens Hi-Treff) championklassen med NUCH Fingå Tri på andreplass. De ble slått av Bekkensetras Tiny (som så ofte før), men Pet ligger hakk i hel. Abella fikk fjerdeplassen i tisperingen. Litt mer masse på toåringen gjenstår.
Min egen Bøyla klarte premien "Very good" som må oppnås før jaktchampionatet er i boks. Hun har heldigvis utviklet seg såpass positivt eksteriørmessig, at jeg reiste til utstillingen med et aldri så lite håp! Det gikk altså bra!

Nye bilder av flotte valper 25.02.

Valpene er stort sett jevnstore og svært like. Alle er foreløpig lyse, med mer eller mindre røde ører. Flere får fregner på nesa og sannsynligvis litt fargespetter på kroppen. 
De er fortsatt rolige i valpekassen, men går på oppdagelsesferd når de får hele vaskerommet til rådighet. I løpet av helgen flytter de ut i hunderom med tilknytning til hundegarde.
Fortsatt er det valper igjen til salgs.

I matfatet

Mye rart å undersøke

Hvem bor i buret, mon tro?

Valpene vokser

Valpene til Hlin og Paco vokser og har passert tre uker. Hlin har mer enn nok melk og er en tålmodig og flink mor. 
En tispe er litt mindre enn de andre, ellers er de jevnstore. 
Interesserte valpekjøpere kan ta kontakt via telefon: 95 73 57 10 eller bruk e-post: metmoel@online.no
 

Valper tre uker

Valper etter Hlin og Paco er født

Valpefødselen er god i gang. Hattbekkens Hlin og Hågakollens Paco er foreløpig foreldre til åtte valper, tre tisper og fem hanner. Fødselen begynte i natt, i løpet av 18. og 19. januar. Valpene virker friske og fine og er jevnstore. Hlin er en rolig og flink mor og lar også de andre tispene i huset få lov å se på den nye familien. 
Se nærmere opplysninger under kull.

Åtte valper er født

Eir er på plass på Madla

Ildfotens Eir er kommet til Madla og finner seg godt til rette her. Hun er modig og sjølstendig, og veldig sosial. Alle mennesker og hunder er venner og møtes med stor glede og nysgjerrighet.
Eir er etter Jentefjellets Lissi og NJCH Ildfotens Figo og er født 4. november 2010. 
Figo er etter NJCH Skaididalens Gorbi og Lia, og bak Lia finnes linjer etter oppdrettet med kennelnavn Roco, Stokklia og Morkhaugen. (Morkhaugens Tsarek, blant annet).
Lissi er et resultat av en paring mellom NUCH NJCH Jentefjellets Embla og INT NS UCH Skrubbhaugens Tim.             

Barnebarnet Eir likner mye på sin bestemor Embla.

Eir og Bøyla

Eir og Bøyla. Samme linjer fra morssiden med forskjellige farslinjer. Bøyla er barnebarn til Jentefjellets Zenta. Eir er barnebarn til Jentefjellets Embla. Zenta og Embla er helsøstre.

Valper ventes medio januar 2011

Det er konstatert valper på Hlin. Dessverre blir det ingen valper på Freke. Hun har fått et par cyster på eggstokkene, og det er nok årsaken til at paringen ikke har gitt noe resultat.
Det blir "jakt" på et barnebarn fra Freke istedet. Både Pet og Sol fra første kull, og blant annet Rago og Abella fra andre kull, er aktuelle til det formålet.   
Informasjon om valpekullet fra Hlin og Paco ligger under "Kull".  

Løpetid og paring

Hattbekkens Hlin og Jentefjellets Freke har løpetid. For sistnevnte må det søkes om dispensasjon fra alderskravet på åtte år. Freke er i god form, og blir søknaden innvilget, blir også hun paret.

Freke fikk dispensasjon og begge er nå paret. Se mer informasjon under kull. 

GPS-en reddet Luna

Arild Sommer Eriksen, eier av Jentefjellets Luna, brukte heldigvis GPS på jakt! 
Han har sendt denne tilbakemeldingen: 
Jeg er veldig fornøyd med Luna de første dagene av jakta. På Tynset ( Kvikne) hadde hun mange selvstendige stander med fugl. Siste dag hadde hun tre stander med fugl, reiste på kommando og det ble skutt fugl i to av disse situasjonene. Litt problemer med ro i oppflukt, men det skal det jobbes mer med.
Hun var påmeldt lavlandsprøve i Vestfold 24-10-2010 men dengang ei. På jakt i Valdres for 14 dager siden i tett bjerk og gran stoppet hun opp på 120 meters avstand (jeg brukte GPS). Jeg fant henne ved hjelp av denne og for meg så det ut som hun sto på fugl. Jeg roste henne og rundet så jeg kom bak henne. Før jeg nådde fram seg hun over ende og greide ikke å stå på bena. Jeg bar henne til hytta og kjørte til veterinær i Fagernes.Hun fikk 1 liter intravenøst da hun var i sjokk . Temperaturen var 36 grader og hun hadde indre blødninger i brysthulen. Luna har antagelig løpt på et vindfall eller lignende i stor fart. Hun kviknet fort til, men var veldig slapp. Vi har fulgt opp hos veterinæren hjemme og hun er fremdeles blodfattig. Hun får ikke lov å anstrenge seg på 2 måneder
da blodansamlingen som presser på lungene skal tørke ut. Mulig at GPS en reddet livet hennes da jeg fant henne fort. Hun er idag sprek igjen og løper i hagan hjemme, men jeg vil ikke slippe henne i skogen eller på vidda enda. Hun blir nok like sprek igjen!

En erfaring som forteller at det slett ikke er dumt å bruke GPS i enkelte terreng, selv om en har en hund som holder god kontakt og kanskje til og med rapporterer.  

Premier på skog til Bøyla

Rogalandsprøven til Stavanger og Rogaland Jeger og Fiskerforening, SRJFF, ga Bøyla premie i den prøvedisiplinen som hun manglet.  Det ble 1.AK lørdag, og 3.AK søndag. Søndag hadde hun begynt å løpe da vi kom tilbake til bilen, og det forklarer nok mangel på konsentrasjon og lavere søkskvaliteter. Hun viste samme atferd i forbindelse med forrige løpetid. Heldigvis er hun ikke plaget med innbilt svangerskap. 
Nå har hun 1. premie høyfjell høst og vinter, 1.premie skog og 1.premie lavland. Da har hun dokumentert sine allroundegenskaper, at hun behersker alle typer terreng og fugl. Det er viktige mål både i avl og i arbeidet med fuglehund.
Bøyla har gjort en god jobb denne høsten! Nå står vinteren for tur, og håpet er å samle de nødvendige poeng til jaktchampionatet. 
Freke pensjoneres sannsynligvis som prøvehund nå. Hun og Embla får nøye seg med jakt framover. Over jul kommer det dessuten valp i huset, og det betyr arbeid med nytt materiell basert på egne linjer. Jentefjellets Lissi etter Embla og Skrubbhaugens Tim, er mor til det nye håpet.     

Bøyla og Freke en flott høstdag for noen uker siden. Rypene hadde flokket seg, men en orrhøne var på plass...

Bøyla vant Forusprøven med Cacit

Det ble en utrolig flott dag! Etter å ha gått videre på søk fra kvalifiseringen, gikk Bøyla sammen med 17 andre finalister ut på markene i Soma/Gimra-terrenget. Det gikk noen slipp før det ble fugl, men så kom fasanene, i store mengder! Det ble til tider vanskelig å håndtere for mange, og fuglearbeid, støkk, sjanser og ettergåing nærmest haglet rundt oss. En liten stund var premielista full, men desverre!
En av deltakerne fikk for mange riper i lakken til at premien holdt, selv med to fuglearbeid. Finalen endte til slutt med fem på lista. Risefjellets Balto til Jone Mossige var fryktelig uheldig med apporten. Hunden hadde ikke apportert fasan tidligere, og Jone hadde ikke med egen fugl. Det ble for mye rusk i den "øvelsen" til at det holdt til res. Cacit, og det ble derfor 2.VK på Balto. Han kommer nok sterkt tilbake!
Bøyla holdt stilen til slutt, og belønningen ble altså 1.VK med Cacit. Det er vel unødvendig å si at i hvert fall eieren var glad da dagen var over!

Gratulasjoner til Svein og Tri i finalen i NM-lavland

Fingå Tri og Svein Kvåle startet med 1.VK m/ck kval, fortsatte med 4.VK semi og endte opp med 5.VK finale. Kjempeflott!
Like imponerende er ES Ramp og Thor B. Sagland, også de med premier hver eneste dag, 1.VK kval, 2.VK semi og 3.VK finale!
Begge to er unge hunder, med mange spennende år foran seg.
Store gratulasjoner får selvfølgelig vinner Hågakollens Paco med eier Arnt Aaserud og fører Yngve Kleppang. Paco hadde "med seg" 3.VK semi til finalen og fikk Cacit for finaleprestasjonene sine. 
Bildet viser Tri sammen med Nina og Sveins sønn Thor.  

Jaktpremie til Orion på Kongsvold

Nå er også Orion (Freke - Hi-Troll) jaktpremiert. Gratulerer!  Søkskvalitetene var ikke helt på topp. I tillegg til to makkers støkk, ble det 3.UK. Fuglearbeidet var også uten reis, men med komplett ro i oppflukt og skudd. I følge eier er han rolig i fuglesituasjoner. Det er bra når AK-klassen står for døra!
Lykke til videre!

Rago i Derby semi, klarte ikke finaleplass

Det er kort vei mellom topp og bunn, det erfarte Rago på Kongsvold i Norsk Derby. I kvalifiseringen var han best av de 20 hundene på sitt parti og forventningene hos både eier, fører og oppdretter var store.
Det gikk ikke helt som forventet. Rago la seg på vinden og forsvant. At det ble støkket ryper i slippet før, gjorde ikke saken bedre. Noen av disse skal Rago ha fått med seg på sin ferd, og sannsynligvis styrket det ikke akkurat viljen til å snu. 
Trøsten får være at formatet og vindbruken er på plass, samarbeidet er vanligvis på plass, derimot er dressur i støkksituasjoner langt ute ikke helt på plass. Det skal det imidlertid jobbes med, lover eier Gunn Tove. Selv syntes hun semifinale var en flott begynnelse!  Det syns også oppdretter! 

Rago i farta

Det har vært nære på flere ganger, og det lå egentlig i lufta at han måtte lykkes til slutt. På Saltfjellet var marginene på hans side og det ble endelig 1.UK. Ryktene forteller om en solid prestasjon, og Gunn Tove, matmor som førte Rago, var utrolig stolt og glad. Nå er det duket for deltakelse i Derby, og holder føreren roen og stoler på hunden, er det ingen grunn til at ikke dette skal gå bra.
Vi håper det beste og ønsker lykke til!

1.AK til Bøyla

På Kiær tok heldigvis Bøyla steget inn i "de voksnes" rekker. 1.Ak var i boks første prøvedag, og hun overlot dermed plassen sin neste dag til en av de mange på ventelistene. 
Nå begynner alvoret. I VK skal hun dokumentere at hun har de kvalitetene som skal til for å hamle opp med de mer erfarne deltakerne.  
Det blir noen VK-starter i høst, men mest sannsynlig blir det mer fart i sakene til vinteren.  

Abella med jaktpremie

Jentefjellets Abella etter Freke og Hi-Troll fikk 2.UK på Rjukan. I følge kritikken manglet reisen i fuglearbeidet, ellers var kvalitetene til 1.UK inne. Vi får dessverre ikke se Abella på Kongsvold i Derby, men får ganske sikkert se henne igjen på premielistene senere. Abella er nå HD-fotografert med A-hofter.
Gratulasjoner til Rjukanfamilien!

Abella, Caccia og Luna på sine første jaktprøver

Hovden I med mye og tung snø og vanskelige forhold. Kanskje ikke det letteste stedet å debutere på. Likevel gikk det etter forholdene bra. Caccia hadde nok mer grunntrening enn søsteren og holdt dagen ut, Abella måtte gi seg etter tre slipp. Dessverre ingen premie på noen av dem. Fuglen satt lavt, og der var det  ufremkommelig. Caccia hadde en stand i sitt siste slipp dag 2. Dessverre så ikke dommeren fuglen som lettet før vi kom helt på skuddhold. Hun var imidlertid helt rolig, satt og ventet til hun fikk utredningsordre. Veldig bra!
Abella hadde en start på Hovden II prøven, men uten sjanse på fugl. 
Litt plunder med å få Caccia over til Hovden fra Oslo, gjorde at den muligheten gikk fløyten for hennes del. 
De to søstrene så ut som eneggede tvillinger. Når moren var sammen med dem, måtte vi se både to og tre ganger for å bli enige om hvem som var mor og hvem som var døtre. 

Luna startet en dag på Geilo i april. Fra Arild Sommer Eriksen kom denne tilbakemeldingen: 
Luna fikk glimrende kritikk på Geiloprøven tross at hun ikke kom for fugl. Hun gikk full dag og fikk karakterene 5-5-6 -4-4-4.

Vi satser på premiering til høsten!     

Her er Abella som representant for de tre søstrene. Bildet er tatt i fjor høst, da Abella var rundt 10 måneder.

Jentefjellets Knerten drept av toget

Fra eier Rune Kjøren kom denne fryktelig triste meldingen om Knerten som jeg har klippet litt fra:
"Beklager at det har vært stille fra oss, men jeg har ikke somlet meg til å sende deg noen ord. Du ønsker sikkert litt positive tilbakemeldinger, men jeg har bare en ufattelig trist melding. Knerten ble drept av toget forrige lørdag. Det har vært stor sorg i familien og dagene har vært tunge.
Vi har et stort skogs- og friluftsområde rett ved oss som vi i alle år har benyttet til turgåing og lufting av hundene våre. For ti år siden kom det en jernbane som ble lagt tvers gjennom området, men det har vært gjerdet inn og har fremstått som en sikker avgrensning. Men slik var det dessverre ikke. Han ble kjørt rett på og han led i hvertfall ikke. Vi har begravd han på småbruket til min svoger hvor det også ligger andre hunder begravet.
Knerten var en flott hund og et 100 % medlem av familien. Tidligere har vi i perioder hatt flere hunder og de har til dels bodd i hundegården, men Knerten har bodd inne hver kveld og natt. Den første tiden etter at vi fikk han var vi mye på hytta og han storkoste seg der. Han var ikke noen storspiser og vokste egentlig sent. Han har alltid vært litt tynn og ble aldri en stor hannhund. Litt tispepreg både hodet og kropp, men en utrolig energibunt. I fjor sommer var jeg og trente han på tamfugl i Gudbrandsdalen og det fungerte etter hvert ganske bra. Dro derfor litt optimistisk på jakt i Lierne, men opplevde tidenes dårligste fuglebestand. De få sjansene han fikk klarte han ikke å ta vare på. Det ble ikke så mange flere jaktturer den høsten, men trodde jeg skulle få han i orden i vinter. Men da opplevde vi håpløse snøforhold. 1 meter med løssnø i hele vinter så det har bare blitt skiturer og kondisjonstrening. Knerten var imidlertid veldig jaktlysten og kunne jobbe i dyp snø i flere timer. Og selv om han var liten tror jeg nesten ikke jeg har hatt en hund som løp raskere enn Knerten så proposjonene var nok riktig. Pga størrelsen har det aldri vært aktuelt å stille på utstilling, men for oss har han vært den peneste ... I påsken var vi på Hardangervidda og endelig var snøforholdene bra. Ikke mye fugl, men hadde noen fine stander som lovet veldig bra. Og rolig i oppflukt når jeg ropte, selv på avstand. Jeg håpet at jeg fikk jobbet med han gjennom sommeren og tidlig høst slik at han kunne stille på jaktprøve til høsten. Søk og vindbruk viste han at han mestrert veldig bra.
 
Knerten har vært en fantastisk hund på mange måter, men kanskje var gemyttet hans det som var aller mest fremtredende hos han. Aldri noe tull. Kanskje i overkant leken med andre hunder, men så var han jo ikke så gammel heller. Viste aldri noen agressive tendenser mot andre hunder, heller ikke når de brisket seg. Da hadde han bare en lur måte å oppføre seg på som gjorde de andre trygge og han har aldri blitt "banket" av andre agressive hunder. Mot folk var han bare glad og sosial. I tilleg veldig lettdressert så det har bare vært fryd å ha han som familiemedlem. Skulle jeg si noe negativt om han så må det være at han kunne være litt pipete inne. Som mange av dine hunder så "pratet" han og skulle fortelle oss om hva ville og ikke ville. Og hvis han ikke var helt fornøyd, kunne han ligge og pipe litt. Men dette ble bedre den siste tiden. Og så var han litt småspist.
Knerten har vært regelmessig hos dyrlegen og fått vaksiner m.m. Det var bestilt HD-røntgen av han denne måneden så det fikk vi ikke avklart, men han har ikke vist noen stivhet i hoftene noen gang selv om vi har hatt han med på flere lange og harde turer. Men jeg vet at det ikke er noen garanti mot HD.
 
Knerten har etterlatt seg et stort tomrom i familien. Vi sitter imidlertid igjen med noen flotte minner og vil huske han som en av de hundene vi alle har vært aller mest glad i. Det har ikke vært ordentlig diskutert ennå i familien, men det blir nok en ny hund etter hvert. Vi har hatt fuglehunder nesten sammenhengende i over 20 år så det er veldig rart å tenke seg å være uten.

Jeg har lagt ved noen bilder som viser Knerten fra han var helt ny i familien til det siste bildet som er fra påsken i år."
 

Dessverre ingen valper på Freke og Hlin

Paringene med Limingruets Hi-Troll og Jentefjellets Freke/Jentefjellets Hlin, ble dessverre ingen suksess. Ingen valper hos noen av tispene. 
Fryktelig trist, jeg hadde nemlig et sterkt ønske om avkom fra disse kombinasjonene.  
For Frekes del var det ekstra ille, ettersom hun nå fyllte ni år. Jeg krysser fingrene for en ny dispensasjon fra NKK for et nytt kull på henne, og setter i gang med kur for å framskynde ny løpetid raskt. Heldigvis er hun sterk og i god form! Hennes mor Deisi fyller 15 år 13. juni og er også i svært god form. Hun jakter fortsatt i Telemarks fjellområder og skal etter planen på jakt også i år. Også bestemor Hera var en sterk tispe, selv etter alvorlige nyreskader på grunn av hoggormbitt.
Likner Freke på sine morslinjer, bør ikke et kull til by på problemer.  
Også for alle valpekjøperne som sto på listene var dette triste nyheter. Noen velger fortsatt å stå på listene, og håper på valp relativt raskt, noen har funnet andre, gode alternativer, og noen har valgt å sette seg på valpelista til Jentefjellets Lissi og Ildfotens Figo. 

Fra kullet i oktober 2008 mellom Freke og Hi-Troll som resulterte i 10 valper.

Jentefjellets Lissi med 1.AK

Jentefjellets Lissi som er etter NUCH NJCH Jentefjellets Embla og NS INT UCH Skrubbhaugens Tim, var/er egentlig eiet av Torild og Leif Lossius i Alta. På grunn av en hardere prioritering av golf i forhold til jakt, er nå Lissi plassert hos Gerd Søderholm og Are Suhr. (Kennel Ildfoten)
De handlet raskt etter å ha fått Lissi i hus. HD-fotografering ble foretatt, dressurgrunnlaget skjerpet og finslipt, og påmeldinger til de to siste jaktprøvene i området oversendt prøvearrangør. 

Fra hjemmesiden deres er følgende hentet:
Børselv: "Lissi fikk en flott 2. AK på søndag etter å ha gått som en drøm hele dagen. Fuglen lettet slik at hun ikke fikk vist reis. Den hunden imponerer oss på stadig flere områder.
Alt i alt to flotte dager, vi ser nå at Lissi er en formel-1 hund. Vi ser virkelig fram til at hun skal pares med Figo. Det kan bli en utrolig bra kombinasjon."

Alta: "Lissi fikk altså 1 pr. AK på sitt fjerde forsøk. Hun har ikke vært stilt på jaktprøve før i det hele tatt og går hen og får en førstepremie nå. Forrige helg fikk hun en 2. AK. To premier på fire starter er neimen ikke dårlig. Tallkarakterene i går var 666444. Vi er rett og slett imponert av den hunden.
Leif Lossius som eier Lissi hadde nok en mistanke om at førstepremien var innenfor rekkevidde for han hadde allerede kjøpt inn en flaske av fineste merke. Kort tid etter at premien var sikret dukket kona Torild opp hos oss med ekstrapremien."

Paring: Lissi skal pares ved første løpetid med deres egen NJCH Ildfotens Figo.
I tillegg til Lissis jaktlige kvaliteter både som søker og fuglebehandler, trekker de fram hennes eksteriør og hennes gemytt: 
"Hun har også et særdeles bra eksteriør. Lissi har et veldig vennlig gemytt og er en utrolig rolig hushund. Paringen vil skje når neste løpetid inntreffer. Denne ventes i løpet av våren/forsommeren."

2.AK til Bøyla

En uendelig rekke av uflaks denne vinteren. Snøforhold og problemer med å følge opp stand høyt oppe i snørik li, mangel på reis, vanskeligheter med å se fugl, og til slutt ramp i fuglearbeid, ga kun en 2.AK i Sirdal som resultat.
I Sirdal var situasjonen særdeles uheldig.  Stand i nedoverbakke i skog, rype som strakte hals 25 nedenfor Bøyla, dommere som måtte bevege seg nærmere for å se fuglen og endte bare få meter fra rypa, og en makker med løs hund som ville fram for å se situasjonen. Jeg på høyde med Bøyla, men 30 meter fra henne. En avstandskommando mot tre menn og en løs hund var ikke spesielt gunstig og rypa lettet før det ble en reell reising. Få minutter etter, ny situasjon, denne også uten reis.
Vi skal gjøre vårt beste for å bedre resultatrekken til høsten!

To kull ventes 15. april og 1. mai

Både INT N S UCH Jentefjellets Freke og Hattbekkens Hlin er paret med NUCH Limingruets Hi-Troll.
For Hlin sin del er det hennes første kull ettersom det ble bom på paringstidspunktet i fjor. I år er det nok godt truffet, men det vil bli sjekket hos veterinær rundt midten av mars. 
Freke har hatt to kull. Det første, med far til Troll, ga fem valper hvor tre er stilt på jaktprøver med 20 premieringer så langt. En av tispene, Pet, er allerede Nord UCH. Hun skaffet seg også nok utstillingspoeng til å bli Årets utstillingshund i NESK i 2008, mens hun fortsatt var unghund.  I kull nummer to ble det ti valper og førstemann ble premiert i høst på sin ettårsdag med 2.UK. Tilbakemeldingene på de øvrige er meget gode, og referanser oversendes om ønskelig.   

Lenger ned på siden ligger det forøvrig omtale og bilder av flere av avkommene fra forrige kull. 
Under "Kull" ligger det flere opplysninger om de to valpekullene.

Her er Hlin sammen med en av Frekes valper fra første kull.

Nobel fotografert med A-hofter

Den første hunden i kullet fra Freke & Troll er nå HD-fotografert. Resultatet ble A-hofter på Jentefjellets Nobel. 

Første hund med premie i kullet Freke - Hi-Troll

Gratulasjoner til Nobel, Elly Mostrøm Larsen og fører Svein Stueland. Prima søk, flott fuglearbeid på fasan med komplett ro etter djerv reis, ga 2.UK i Vestfold. To makkers støkk fratok dessverre Nobel den høyeste premien.

Premien kom på bursdagen til Nobel. En flott ettårspresang!

I høst har han prøvd seg flere ganger uten sjanse på fugl. Til tross for sin unge alder har han imponert med søkskvalitetene sine.

Alt tyder på at Nobel er et unghundemne som kan nå langt. Første mål nå er Derbybillett til Kongsvold i 2010!

2x2.AK til Jentefjellets Garas i høst

Garas deltok ikke mange gangene i høst. Heller ikke var sjansene på fugl mange, men Garas tok vare på de mulighetene han fikk.
I den ene situasjonen fikk han ikke vist reis, men ellers lå alt til rette for høyeste premie. På den andre prøven var det en litt sliten Garas som fikk en fin 2.AK. Garas har flott søk og prima fuglearbeid og vil nok lykkes med en førstepremie!
Garas er etter Freke og Hi-Treff.

Jentefjellets Abella i god utvikling

Trening på Krokstad

Planen var en gjentakelse av de to tidligere årene på Krokstad sammen med Svein Kvåle, Nina og Thor. I tillegg skulle Ole Kristian Thu bli med sammen med Orion (etter Freke og Hi-Troll). Et brukket kragebein etter sykkeltur med hundene satte en stopper for Svein.  
For Orion og Ole Kristian ble det tre flotte dager. Fra en temmelig kort stand og full fart etter rapphøna med Ole K på slep, gikk utviklingen bratt oppover. De siste standene ble holdt lenge. Frisk reis og rett på rompa med løs line! 
En flott opplevelse for begge to.  
Nå nærmer jaktprøvedebut seg oppe i Trøndelag. Sannsynligvis blir det først etter jakten.
På Krokstad traff vi også Nobel, bror til Orion. Det ble et ellevilt brødretreff mellom de to. De freste rundt i lufteterrenget, tydeligvis kjempebegeistret over gjensynet. 
Nobel var forøvrig så godt som ferdigdressert etter flere økter i fasaner og rapphøns. Også han er klar for tidlig jaktprøvestart.   

Orion og Ole Kristian på Krokstad.

Trening på Krokstad II

Bøyla og Sol fikk også kjørt seg på rapphønsene på Krokstad. Hovedinntrykket var at de var ganske solide i fugl, begge to. 
På takseringen senere i sommer viste det seg stort sett å stemme, selv om Bøyla hadde et par sprekk. 
På første prøvestart i høst avslørte konkurranseinstinktet til Bøyla at dressuren må strammes inn enda et hakk. 
Sol er derimot helt rolig nå. Tre makkers støkk + et par tomstander ga en 3.AK på Kiær. Mye fugl (som virket luktfrie...), vanskelige forhold og støkk på støkk, ga fire hunder 3.AK i vårt parti.  
Forhåpentligvis kommer vi sterkere tilbake! 

Sol på Krokstad.

Nok et championat til Pet

Svein og Pet vant i Sverige. Pet ble best i rasen på Södra Älvsborgs Kennelklubb sin utstilling i Borås lørdag 27. juni. Hun fikk svensk Cert og ble svensk utstillingschampion. Pet er N DK UCH fra før og er nå nordisk utstillingschampion.

Neste mål er et internasjonalt championat.  For å få den tittelen må Pet ha to Cacib som skal være oppnådd med ett års mellomrom.
Det betyr at Pet må vente til våren 2010 før jakten på denne tittelen fortsetter. 
Nå finpusses formen før jaktprøvestart i VK til høsten.

Gratulerer fra oppdretter!

Tispe etter Freke og Troll

Her er Jentefjellets Hlin, etter Jentefjellets Freke og Limingruets Hi-Troll.
Eier er Bård Worum. Hlin er blitt nordlending og bor i Tromsø.
I følge eier er "Hlin en usannsynlig glad og fornøyd hund. Hun elsker alle og er spesielt fortapt i Edvarda (vi fikk ei jente til 28. mai). Det er pussig å se når Hlin lurer seg bort til vogga og blir stående å lukte nedi. Hun ser ut til å arve Leas interesse for katter, og har allerede jaget nabomonsen opp til topps i lyktestolpen. Forresten pussig at de klarer å klatre på blanke aluminiumen. Men det er klart, er man motivert nok...
 
Vi har ikke hatt henne i fugl ennå, men hun står fremdeles som en påle på rypevingen. Bruker den endel som provokasjon i dressuren, og tror nok jeg skal få roet henne i fugl til høsten. Farta er høy, og søket er over all forventning med tanke på at hun er kun 7 mnd. Hun har slutta å henge på andre hunder, og viser både selvstendighet og kontakt. Utseendet synes jeg er som det skal være. Hun er nå omlag 58 cm i høyde, ca 16 kg og har korrekte vinkler slik som jeg tolker det. Fikk dessverre ikke stilt henne på utstilling her i juni på grunn av pelsen, men det blir flere anledninger."

Hlin hadde ringorm og fikk bare flekker i pelsen. Ellers ser hun ut til å kunne gjøre det skarpt på utstilling framover.

Lykke til videre! 

Gode kritikker på valpeshow

Tre av valpene etter Freke og Troll har prøvd seg i utstillingsringen. Først ute var Rago som bor i Bodø og eies av Gunn Tove Eidissen. Det ble flott kritikk og mange superlativer. Det ble ikke kåret beste valp på utstillingen, og  plasseringen er derfor åpen. Lørdag 20. juni var det nytt forsøk og også her oppførte Rago seg eksemplarisk med god kritikk som resultat. 

Luna bor i Oslo og eies av Arild Sommer Eriksen. Hun prøvde seg på NESK sin spesialutstilling.  Det ble en meget god kritikk på hunden, men en kunne nok absolutt ha trent mer på å løpe pent i ringen. Det ble en del hopp og sprett og dermed vanskelig å få noe inntrykk av bevegelsene. 
Når Luna ble stilt opp, viste hun seg fram på en flott måte, og både linjer og vinkler viste at hun er en vakker hund.

Orion og eier Ole Kristian Thu, deltok på RFK sin utstilling som denne gangen ble holdt på Vaulen. 
Orion likner på sine søsken eksteriørmessig, med samme sterke rygg og gode over- og underlinjer. Han løp dessuten flott i ringen (Ole Kristian har nok vært flink til å trene...) og ble BIR.  

Alle tre er lovende hunder som nok kan gjøre seg gjeldende framover i utstillingsringen, særlig når kommende jaktpremier gjør at klassen de stilles i blir BK.  

Ole Kristian og Orion.

Jentefjellets Luna

Jentefjellets Luna etter Freke og Hi-Troll, seks måneder gammel på dette bildet.

Jentefjellets Luna

Jentefjellets Orion

Jentefjellets Orion. Bildet er tatt i påsken hvor han altså var mellom fem og seks måneder gammel.  

Jentefjellets Rago

Jentefjellets Rago, kanskje ikke stilt opp helt forskriftsmessig her...
Rundt fem- seks måneder da bildet ble tatt. 

Jentefjellets Nobel

Jentefjellets Nobel, foreløpig ikke vist i utstillingsringen, men derimot prøvd seg på fasaner og rapphøns på Krokstad i Sverige. Resultatet var prima, som bildet viser.
Nobel eies av Elly Mostrøm Larsen og bor på Nannestad.

Jentefjellets Caccia

Jentefjellets Caccia, her fotografert 6 1/2 måned gammel. I følge sin eier, Peter Groth, en lærevillig og svært aktiv frøken. Hun er dessuten svært vakker. 

Jentefjellets Caccia

Geilo vinter

Vinteren ble avsluttet med Geiloprøven til Buskerud JFF. Freke fant fugl i utkanten av anvist terreng, og ble etter hvert temmelig egenrådig da hun oppdaget muligheten for flere fugl/stander også utenfor anvist terreng.
Det ga definitivt ingen semifinale...
Lange ventelister ga til slutt Bøyla en plass i AK på søndag. Det var debut etter å ha fyllt to år 15. mars. Resultatet ble stand uten reis og 2.AK.    

Ikke akkurat vinterbilde, men et nytt av Bøyla fra Krokstad i sommer.

Gratulasjoner til Samira og Stein

Ringvassøyas Samira, søster til Bøyla, fikk både cert og ble BIR på Tromsø hundeklubbs utstilling i Tromsø 13. juni. Samira viste seg fra sin vakreste side og ble flott vist fram i ringen.
Stein Martinsen har nå alle muligheter til å klatre videre på resultatlistene både i jakt- og utstillingssammenheng.
Målet er nok en dobbelchampion!
Mange gratulasjoner og lykke til videre! 

Samira sammen med handler Renate Larsen.

Pet ble dansk utstillingschampion

Gratulasjoner til Svein som klarte det igjen! Etter å ha blitt BIM på NESK sin spesialutstilling, tok Svein og Pet turen over til Danmark for å delta på Dansk Kennel Klubbs sin internasjonale utstilling i Vejen søndag 14. juni. Det ble BIR med cert og Cacib og Pet er dermed både norsk og dansk utstillingschampion. 

Pet med 1.AK og utstillingschampionat!

Gratulerer Svein!
Det endte med tur til Femunden likevel. Ultralyd konstaterte at Pet ikke var drektig.
Litt mangel på motivasjon, noen vurderinger fram og tilbake om det var noe poeng i å dra... Heldigvis ble ski, sekk og hunder "pakket" sammen og resultatet ble 1.AK. To fuglearbeid med reis ble beholdningen og tittelen NUCH er i boks.

Veldig, veldig kjekt, Svein! 
Tusen takk for prima innsats med Pet! Det har du all ære av!

1.AK til Ringvassøya's Samira

Samira ble ikke uventet den første av de totalt seks søsknene som fikk 1.AK.
Det har vært nære på tidligere, men nå gikk det heldigvis rette veien.  Et særdeles imponerende søksopplegg kombinert med tre fuglearbeid hvor to var med djerv avstandsreis, flyttet Samira over i VK-hundenes rekker.
Totalt er tre av de seks nå premiert i AK. Bella som eies av Terje Valla og min egen Bøyla har begge fått 2.AK. De fylte 2 år 15. mars og har med andre ord ikke hatt så mange muligheter foreløpig.

Resultatene for de fem som er stilt på prøve, Samira, Bella, Bøyla, Kira og Chacko, er følgende:
1.AK, 4 x 2.AK, 9 x 1.UK, 4x2.UK, 1 x 3.UK, 1.premie Derby kval, 3. premie Derby semi og Derbyfinale, finale Sør-norsk Unghundmesterskap, Arctic Cup, Unghund Grand Prix og Forus Open.      

Samira i stand i høst.

Gratulerer med 2.AK til Pet!

Jentefjellets Pet og Svein Kvåle fikk 2.AK på Dovre. Det var første premie i AK for Pet og den 11. premien totalt i den 2 1/2 år gamle hundens liv!
Sannsynligvis blir det den siste premien i vinter ettersom Pet nå er paret. 
Ultralyd en av de nærmeste dagene vil avgjøre om hun får en sjanse til på Femunden siste helgen i april.   

Vellykket prøve i Sirdal

Selv om snøforholdene fortsatt er tunge for hunder og førere, var fuglene på plass, sola tittet fram og temperaturen var omsider behagelig.
Premielistene fra Sirdal II viser at mange hunder taklet forhold og fugl.
At det bare ble to premier i finalen, får enkelte ta skylda for selv. Vi sier ikke mer... Et par tips: RFK starter nå apportkurs... Til våren blir det også dressurkurs... 
En stor gratulasjon til vinneren P Black Lucky's Cantona med fører Pål Livar Ravndal. En glitrende hund og en velfortjent Cacit! 

For egen del ble det heldigvis litt resultater nå. 
Bøyla avsluttet unghundsesongen med 1.UK, den tredje i rekken. Freke som nå begynner å finne formen etter valpekullet senhøst/vinter, fikk 2.VK. 
Hun mangler ennå noe på farten, men arbeidslyst og vilje til å ta seg fram på tungt føre, er på plass.

Freke fikk to godkjente fuglearbeid på Sirdal II.

Søskensuksess

Ringvassøyas Samira og Chako ordnet flott opp i Tromsø den andre prøvehelgen i mars. Samira var uheldig og ble slått av broren i fugl. Dermed ble premien redusert fra 1. til 2.UK. Dagen etter ble det 1.UK.
Chako fikk 1.UK begge dagene.  Nå er unghundperioden slutt og alvoret begynner. 
Samira, Chako og Bøyla er nå bokført med følgende premier:
9 x 1.UK, 3x2.UK, 1 x 3.UK. Chako har dessuten 1.premie Derby kval, 3. premie Derby semi og var altså Derbyfinalist. Bøyla var finalist i Sør-norsk Unghundmesterskap, Arctic Cup, Unghund Grand Prix og Forus Open. Søster Kira som bor i Bergen er også premiert med 2.UK.  


Ringvassøyas Samira får representere familien. Bildet er tatt av Eirik Olsen 10. september 2008.

Pet og Sol er nye avlstisper i NESK

Med gode resultater fra jaktprøver og utstilling samt dokumentert de nødvendige helsekrav, ble Pet og Sol godkjente avlstisper.
Nå krysser vi fingrene for at Garas kommer etter så snart han har gjort ferdig apporten. Med en godt dressert hund er det fugl og "tur" som trengs for å få  en 1.premie!

Pet ble årets utstillingshund i NESK

Gratulerer Svein!
Svein Kvåle har virkelig markert seg sammen med Jentefjellets Pet både i jaktprøvesammenheng og i utstillingsringen. 2008 ble avsluttet med kåringen av årets hunder i NESK, hvor Pet fikk tittelen Årets utstillingshund. Selv om hun er ung, og fortsatt har mye å gå på i utvikling av bryst og masse generelt, er hun likevel godt nok bygget til å klatre til topps. I tillegg er Svein en dyktig handler som har fått vist fram Pets beste sider. Det er særlig løpesettet hennes som dommerne trekker fram når de beste skal kåres. 
I jaktprøvesammenheng har Pet skaffet seg 4x1.UK, 5x2.UK, 2.premie Derby semifinale. Som finalist i Derby endte det med den forsmedelige 7.plassen med godkjent fuglearbeid. 
Pet har 4xcert og målet nå er å løse certene inn i et championat. Håpet er at vinterens prøver gir 1.AK, plass i VK og utstillingschampionat. 
Lykke til begge to!  

Fra Derbyfinalen

Pet ble best i gruppen på Lillehammer

Gratulerer til Svein og Pet! De to tok nok en seier i utstillingsringen og vant både rasen og gruppen på utstillingen som Lillehammer JFF arrangerte lørdag 15. november. Pet er nå fullcertet. Hun manglet det certet som må tas etter fyllte 24 måneder. De øvrige certene er oppnådd som junior og unghund.
Nå mangler bare 1.AK på jaktprøve før utstillingschampionatet er på plass. 

Svein Kvåle sammen med Jentefjellets Pet

Sol og Pet debuterte på skog

Debuten på skogsfuglprøve for de to "nyslåtte" toåringene Pet og Sol, foregikk i Egersund- og Hellelandstraktene i terreng med varierende fuglebestand. Vi opplevde terreng med 21 oppflukter, mens andre hadde tre, fire fugler. Kanskje må været ta en del av skylda. Helgen ga oss nok høstens desidert verste uvær. Pet hadde noen sjanser på fugl første dag uten å lykkes. Neste dag var heller ikke marginene på hennes side. Hun gikk prima begge dager, men dro dessverre hjem uten premie.  
Sol fikk fuglearbeid med reis i sitt første slipp. Dessverre fikk hun og en stand uten resultat.
I andre runde pådro hun seg et par nye minus, og dermed gikk 1.AK fløyten. Det ble 2.AK stedet. Neste dag fikk hun seg også et fuglearbeid, men fuglen lettet før reisingsordre ble gitt, dermed ble det nok en 2.AK. 
Det skal nok ikke være så enkelt at en bare "sklir" inn i VK den første måneden en har fyllt to år. 
 

Der gikk rugda. Vi hadde noen rugder under en luftetur rundt Hafrsfjord , og et par av standene var kreditert Sol.

Bøylas første år i UK

Bøyla er nå ferdig med sitt første år i jaktprøvesammenheng.
Hun startet disiplinert. Var helt komplett i fugl, gikk hardt, men med god reviering, og viste stor vilje til samarbeid.
Hun ble ett år 15. mars 2008, og til tross for ung alder, avsluttet hun
vintersesongen med 1.UK, 2.UK og finaleplass i SNU (Sør-norsk Unghundmesterskap) og Arctic Cup.
Debut på rypetaksering i august ble ikke som forventet. Selv om hun
ikke hadde sett fugl på flere måneder, var det en ungdomsopprører
med stor egenvilje som stilte til start. Hver gang hun var i kontakt
med fugl, ble avstanden mellom henne og meg stadig større.
Hun mistet en premiering på Hovden og kanskje og i Sirdal, og
det var kun en ting å gjøre: starte på bunnen igjen med dressur og kombinere det med tvangsapport. I dag nærmer vi oss målet, men hun er for øyeblikket langt i fra så frimodig i søksopplegget som hun var i vinter.  Neste skritt blir å bygge opp selvtilliten igjen. 
Høsten ga likevel nok en 1.UK og 2.UK, samt finaleplass i Rjukan Grand Prix og Forus Open. Dessverre ødela hun halen under jakten. Det har og preget henne i finalene i høst, hvor det ikke har vært vanskelig å se at hun har smerter når hun beveger seg. Forhåpentligvis blir halen nå bra med roligere dager. 

På tur til Andøya

Eirik Olsen, oppdretter til Bøyla, sammen med mor Ringvassøya's Shakira, Mette og Bøyla i midten, Stein Martinsen med far Steinrabbens Felix. Bildet ble tatt på Andøya i forbindelse med NM-vinter.

Jentefjellets Pet har fått de beste resultatene

Jentefjellets Pet har hatt en svært god unghundkarriere. Både jaktegenskaper og eksteriør har slått til, og Pet sitter i dag med 4x1.UK, 5x2.UK, 2.pr. Derby semi, og nr. 7 med fuglearbeid i Derbyfinalen.
Hun er premiert både på høyfjell og lavland, og er en meget dyktig jeger på skog. Hun har vunnet flere utstillinger, har en rekke cert og trenger nå et "voksencert" som toåring for å fylle kravene til championattittelen. I tillegg kommer selvfølgelig 1.AK på jaktprøve. 
Vi krysser fingrene for at det går bra!

Jentefjellets Pet er søster til Sol.
De er etter INT N S UCH Jentefjellets Freke og NJCH N S UCH Berkjestølens Hi-Treff. Her er hun under trening i Sverige, ni måneder gammel.

Jentefjellets Pet vant "spesialen"

Jentefjellets Pet gikk til topps på NESK sin spesialutstilling. Imponerende av en hund på bare halvannet år!

UK-premiering til Jentefjellets Garas

Garas debuterte på jaktprøve i UK på Kongsvold samme helgen som Norsk Derby gikk av stabelen.

Første dag gikk ikke helt etter eier Geir Tønnessens ønske. Det er vel heller ikke så uvanlig at hunden oppfører seg annerledes på sin første prøvestart enn den normalt gjør alene på jakt.

Neste dag var imidlertid Garas som vanlig, og høstet lovord for søkskvalitetene sine.

Ganske raskt var et fuglearbeid med reis og ro godkjent. Dessverre ble det noen fugler i løpet av dagen som fratok ham høyeste premie, men 2.UK er også en flott premie for en hund som har det meste av dressur og jaktlige kvaliteter på plass.

 

 

 

Geir med sine to hannhunder på jakt. Garas til høyre, Giron til venstre.

Jentefjellets Sol er nå i AK

Jentefjellets Sol fattet raskt poenget med lavlandstrening: Både fasaner og rapphøns ble spikret, reist og respektert. Apporten gikk unna i løpet av tre dager, og vedlikehold, inkludert tvangsapport, har ført til at hun har til gode å feile i apporten.
Jakten første året ble imidlertid en skuffelse. Det ble mye støkk og hun sprakk gang etter gang. Etter to dager ble det bur i stedet for jakt og ny omgang med dressurtrening hjemme. Først utpå vinteren var situasjonen under kontroll, og hun ble premiert med 1.UK på Hovden. Fører var Svein Kvåle, ettersom jeg gikk i SNUM finale med Sols søster Pet, eiet av Svein, og min egen Bøyla. 
I høst fikk hun nok en 1.UK og 2.UK. Jakten gikk strålende og selv om hun fallapporterte en del ryper, har det ikke vært helt umulig å få rettet opp de verste unotene. 
Hun ble to år 11. oktober, og nå står AK for døra.  

Trening med lavlandsfugl ga gode resultater på unghundene. Her er Sol i aksjon.

Trening i apportering

Sol avla apportprøve med fasan i juli 2007. Hun er nå en svært stødig og rask apportør.